Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Vali Mustafa Yavuz görevine başladı

Manşet Yayın: 19.08.2023 17:09
Vali Mustafa Yavuz görevine başladı

Valiler kararnamesi ile Karabük’e atanan Mustafa Yavuz görevine başladı. Adana’nın Seyhan ilçe Kaymakamlığı görevini yürüten Vali Yavuz, Karabük’te kalbi bu şehir için atan bu şehrin tüm aktörleriyle iş birliği içerisinde hareket etmenin temel ilkeleri olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Adana’nın Seyhan ilçe Kaymakamlığından Karabük Valiliği’ne atanan Mustafa Yavuz için Karabük Valiliği önünde karşılama programı düzenlendi.
Vali Yavuz’un tören birliğini selamlamasıyla başlayan programa mülki idareciler, kurum ve kuruluşların idarecileri, muhtarlar, siyasi parti il başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Programa katılanlarla tek tek tanışan Vali Yavuz, daha sonra makama geçerek, göreve başlama yazısını imzaladı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yavuz, yeşiliyle, turizmiyle, sanayisiyle, tarihiyle, coğrafyasıyla Batı Karadeniz’in bu güzel şehrine hizmet edecek olmaktan onur ve şeref duyduğunu belirterek, “Görevde bulunduğumuz süre içerisinde şehrimizin daha yaşanabilir daha güvenli ve daha huzurlu bir şehir olması, ilerleyip gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle çalışacağız. Çalışırken bu şehre gönül veren, kalbi bu şehir için atan bu şehrin tüm aktörleriyle iş birliği içerisinde hareket etmek temel ilkemiz olacaktır. Hepinizin bildiği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı temel düsturumuz olacaktır. Bu bağlamda devletimizin dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu bilmelerini isterim. Şehrimizde görev yapan tüm kurum ve kuruluşlardan beklentim, bu anlayışın hakim kılınmasıdır. En kısa sürede bu güzel şehrimizi yakından tanıyarak şehrin potansiyelini harekete geçirecek proje ve çalışmaları harekete geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Bu çalışmaları yürütürken de değerli basın mensuplarımızdan yakın ilgi, destek ve katkılarını esirgemeyeceğinizi ümit ediyorum ve buna yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bizden önce bu güzel şehirde görev yapan, bu şehrin gelişip kalkınması için çaba sarf eden başta kıymetli valilerimize, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, meslek odalarımıza, üniversitemize, yerel yönetimlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve çok değerli Karabüklü hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Yavuz, daha sonra vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurum müdürleri ile bir araya gelerek, kentle ilgili brifing aldı. (İHA)

Paylaş:

2 kişi görüş bildirdi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunmaya başladı

Gündem Yayın: 08.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te bir telefoncuya giden kadının hem kendi telefonunu zorla satmaya çalıştığı hem de vitrinden çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Kemal Güneş Caddesinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir kadın, telefon mağazasına girip telefonunu satmak istedi. İş yeri sahibi telefonu satın alamayacağını belirterek, kadının talebini reddetti. Defalarca telefonunu uzatarak satmak isteyen kadın bir süre sonra dükkanda taşkınlık yaparak, diğer müşterilerin araya girmesine rağmen yöneldiği cam vitrinde bulunan bir telefonu alarak dışarıya çıktı. İş yeri sahibi kadının çaldığı telefonu fark edip geri almaya çalıştı. O sırada mağaza sahibi, çalınan telefonu geri almaya çalışırken kadının bir anda soyunmasıyla neye uğradığını şaşırdı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan iş yeri sahibi Habib Nazari, “Kapatırken müşteri geldi bana. Müşteri geldi alışveriş yaptık. Alışveriş bittikten sonra tam kapatacaktım, o sırada kadının biri geldi. Birden telefonu fırlattı almamı istedi. Ben de baktım biraz anormal davranıyor ve alamayacağımı söyleyerek başka yere sormasını söyledim. ‘Sen alacaksın’ dedi. 2-3 kere ısrarla fırlattı telefonu. Bir kere de tam düşerken tuttum telefonu. Sonra küfür etmeye başladı. ‘Telefonu alacaksın, bana para ver’ dedi” ifadelerine yer verdi.

“Camdan bir tane telefon çaldı”

O sırada diğer müşterilerinin de dükkanın önünde olduğundan bahseden Nazari, “Sonra onlar çıkarken tam olayın sıkıntı olacağını anlayınca geri döndüler. Geri dönünce de bunu çıkartmaya çalıştılar. Kadın çıkmayıp kendini cama sürtmeye başladı. Yumruk attığı camdan bir tane telefon çaldı. Telefonu aldıktan sonra işte görür görmez ‘Telefonu ver’ dedim. ‘Ben almadım telefonu’ diyerek dışarı çıktı. Dışarı çıkınca da önceki kadın müşterime söyledim. Onlar da telefonu aldığını gördü” dedi.

“Birden soyunmaya başladı”

Daha sonra köşeye geçen şüpheli kadının telefonu almadığını iddia ederek poşeti açtığını ifade eden Nazari, “Sonra biz telefonu ver diye ısrar ederken soyunmaya başladı birden. Öyle yapınca da bizler neye uğradığımızı şaşırdık. Sırtımızı döndük. Müşteri sayesinde telefonu alabildim. Kepeği indirince ben de caddeye çıktım. Cadde de giderken bu sefer de peşimden biber gazıyla dolaşıyor. Sonra baktım olayı zapt edemeyeceğim karakola gittim. Karakolda olayı anlattım. Sonra kadını çağırdılar, konuşmaya başladılar ve beni de gönderdiler” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455