Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunu 269 Öğrenci Yemin Etti

Sağlık Yayın: 09.06.2023 14:09 |Güncelleme:21.09.2023 11:02
Karabük’te Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunu 269 Öğrenci Yemin Etti

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi; Hemşirelik Bölümü, Ebelik Bölümü ile Çocuk Gelişimi Bölümü, meslek yaşamlarına başlamaya hazırlanan 269 öğrenci için yemin töreni gerçekleştirdi. 

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda gerçekleşen Mezuniyet Yemin Törenine, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Metehan Yana, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevin Onan, Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Reyhan Aydın Doğan, Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Özyürek, akademisyenler, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı. Mezuniyet Yemin Töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, “Bu özel günde siz kıymetli mezunlarımızı yürekten kutluyor, başarılarınızın ve emeklerinizi gururla selamlıyorum. Karabük Üniversitesi sadece Türkiye’nin değil dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere ev sahipliği yaparak küresel bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Üniversitemiz 97 farklı ülkeden öğrenci ağırlayarak kültürel çeşitliliğin, anlayışın ve iş birliğinin bir simgesi olmuştur. Üniversitemizdeki bu çeşitlilik sizlere zengin bir öğrenme deneyimi sunarak küresel bakış açınızı değiştirmenizi ve küresel arkadaşlıklar edinmenizi sağlamıştır” dedi.

Karabük Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda büyük bir ün kazandığını belirten KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar, “Üniversitemizin öğrencileri ve öğretim üyeleri, disiplinler arası çalışmalara öncülük ederek bilimsel araştırmalar ve yenilikçi projeleri destekleyerek dünya genelinde tanınan bir marka haline gelmiştir. Bu sayede Karabük Üniversitesi dünyada ilk bine giren üniversiteler arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar, öğrencilerin mezun olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Unutmayın ki aldığınız eğitimin değeri sadece bu anla sınırlı değil. Aldığınız eğitimle donanmış olarak mesleğinizde başarılı ve etik değerlere bağlı bir şekilde ilerlemeyi hedeflemenizi diliyorum. Artık sizler topluma katkıda bulunacak olan bireylersiniz. Sizler sağlık sektöründe yeni bir umut, yeni bir ışık olacaksınız. Sadece akademik başarıları teşvik etmekle kalmayıp aynı zamanda mezunlarımızın kişisel ve profesyonel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Sizler Üniversitemizin kazandırdığı bilgi ve becerilerle donanmış olarak dünyaya açılan kapılarımızı aralıyorsunuz. Artık mezunlarımız olarak toplumun sağlığına katkıda bulunacak, insan hayatına dokunacak ve gelecek nesilleri şekillendireceksiniz. Son olarak size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu yeni dönemde karşılaşacağınız zorluklara karşı azimle ve inançla mücadele etmenizi, kendinize güvenmenizi ve her daim öğrenmeye açık olmanızı öneriyorum. Sürekli olarak kendinizi geliştirmek, mesleğindeki en son yenilikleri takip etmek ve etik değerlere bağlı kalmak başarınızın anahtarı olacaktır.”

KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metehan Yana, “2023 mezunları olarak bir birçok ailemizin bildiği gibi eğitiminin her metodunu denedik. Hibrit eğitim gördük, yüz yüze eğitim gördük, uzaktan eğitim gördük, hatta birçok ailemizin evlerine misafir olduk. Bu bağlamda akademik kaliteyi arttırmak için elinden gelen bütün emeği veren tüm akademisyenlerimize bir alkış rica ediyorum. Sağlıkta eğitim sadece fakülte döneminde veyahut da lisans döneminde devam etmiyor. Uygulamalı bilimlerde mesleki eğitim, meslek kariyerinizde ve meslek hayatınızda sürekli devam edecek. Buradan yeni mezun arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, lütfen öğrenmekten vazgeçmeyin. Kaliteli sağlık hizmeti için çok daha fazla ileriye gitmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Yemin töreni, KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Ebelik Bölümü ile Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin sahnede Bölüm Başkanlarının refakatinde meslek yeminlerini etmeleriyle son buldu. (Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunmaya başladı

Gündem Yayın: 08.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te bir telefoncuya giden kadının hem kendi telefonunu zorla satmaya çalıştığı hem de vitrinden çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Kemal Güneş Caddesinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir kadın, telefon mağazasına girip telefonunu satmak istedi. İş yeri sahibi telefonu satın alamayacağını belirterek, kadının talebini reddetti. Defalarca telefonunu uzatarak satmak isteyen kadın bir süre sonra dükkanda taşkınlık yaparak, diğer müşterilerin araya girmesine rağmen yöneldiği cam vitrinde bulunan bir telefonu alarak dışarıya çıktı. İş yeri sahibi kadının çaldığı telefonu fark edip geri almaya çalıştı. O sırada mağaza sahibi, çalınan telefonu geri almaya çalışırken kadının bir anda soyunmasıyla neye uğradığını şaşırdı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan iş yeri sahibi Habib Nazari, “Kapatırken müşteri geldi bana. Müşteri geldi alışveriş yaptık. Alışveriş bittikten sonra tam kapatacaktım, o sırada kadının biri geldi. Birden telefonu fırlattı almamı istedi. Ben de baktım biraz anormal davranıyor ve alamayacağımı söyleyerek başka yere sormasını söyledim. ‘Sen alacaksın’ dedi. 2-3 kere ısrarla fırlattı telefonu. Bir kere de tam düşerken tuttum telefonu. Sonra küfür etmeye başladı. ‘Telefonu alacaksın, bana para ver’ dedi” ifadelerine yer verdi.

“Camdan bir tane telefon çaldı”

O sırada diğer müşterilerinin de dükkanın önünde olduğundan bahseden Nazari, “Sonra onlar çıkarken tam olayın sıkıntı olacağını anlayınca geri döndüler. Geri dönünce de bunu çıkartmaya çalıştılar. Kadın çıkmayıp kendini cama sürtmeye başladı. Yumruk attığı camdan bir tane telefon çaldı. Telefonu aldıktan sonra işte görür görmez ‘Telefonu ver’ dedim. ‘Ben almadım telefonu’ diyerek dışarı çıktı. Dışarı çıkınca da önceki kadın müşterime söyledim. Onlar da telefonu aldığını gördü” dedi.

“Birden soyunmaya başladı”

Daha sonra köşeye geçen şüpheli kadının telefonu almadığını iddia ederek poşeti açtığını ifade eden Nazari, “Sonra biz telefonu ver diye ısrar ederken soyunmaya başladı birden. Öyle yapınca da bizler neye uğradığımızı şaşırdık. Sırtımızı döndük. Müşteri sayesinde telefonu alabildim. Kepeği indirince ben de caddeye çıktım. Cadde de giderken bu sefer de peşimden biber gazıyla dolaşıyor. Sonra baktım olayı zapt edemeyeceğim karakola gittim. Karakolda olayı anlattım. Sonra kadını çağırdılar, konuşmaya başladılar ve beni de gönderdiler” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455