Karabük Postası tarafından
31 Mayıs, 2023 16:20 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu, LGS Sınavına Hazır

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş,  4 Haziran 2023 Pazar günü saat 09.30 ve 11.30'da olmak üzere iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek olan LGS için Safranbolu'daki okulların hazır olduğunu söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, sınavın yapılacağı 19 okulun müdürlerinin katılımı ile Safranbolu Kanuni Ortaokulunda toplantı yaptı. LGS sınavı hazırlık sürecinin değerlendirildiği ve sınavla ilgili son kontrollerin gözden geçirildiği toplantıda Şube Müdürü  İhsan Parlak tarafından "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınavda Dikkat Edilecek Hususlar" konulu bir sunum yapıldı. Sunumun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş  yaptığı konuşmada; "4 Haziran 2023 Pazar günü saat 09.30 ve 11.30'da olmak üzere iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek olan LGS sınavı ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Sınava bu yıl ilçemizden 8. Sınıftan mezun olacak olan 817 öğrencimiz girecek olup 19 okulumuzda sınav gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz sınava kendi okullarında gireceklerdir. 2023 LGS sınavının ilçemizde sorunsuz ve güvenilir bir şekilde yapılması amacıyla sınavda bina ve salon görevlilerinden sınav evrakı koruma ve nakil güvenlik görevlilerine varıncaya kadar toplam 310 personel görevlendirilmiştir. Pazar günü yapılacak olan sınava okullarımızı hazır hale getiren ve okullarında gerekli tedbirleri alan okul yöneticilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sınavda görevi bulunan tüm personelimize sınav görevlerinde kolaylıklar diliyor, LGS sınavına girecek olan öğrencilerimize de yürekten başarılar diliyorum"  dedi. (Nurettin Acar)    
blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mart, 2025 14:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Yenileniyor, Şehitlerimizin Hatırası da Yaşatılsın!..

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki Yürüyen Merdivenlerde yenileme çalışmaları başlarken, bu alanda bulunan Şehitler Anıtı'nın da bu yenileme çalışmalarına dahil edilerek, Karabük'e yakışır bir Anıt yapılması isteniyor.

Karabük Belediyesi, şehir giriş noktasını modern ve kullanışlı hale getirmek amacıyla kapsamlı bir yenileme projesine imza atıyor. Şehirlerarası ulaşımın kalbi olan otobüs terminali, baştan aşağı yenilenecek ve teknik donanım bakımından estetik iyileştirmelere kadar pek çok alanda geliştirilecek. Terminalin modernize edilmesi ve güvenli hale getirilmesi konusunda atılan bu adım, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Aynı zamanda, yürüyen merdivenlerin de daha güvenli hale getirilmesi için bakım ve iyileştirme çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu. Ancak Karabük halkının beklentisi bununla sınırlı kalmadı. Uzun süredir bakımsız bırakılan şehitler anıtının da bu yenileme projelerine dahil edilmesi talep ediliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN ANITI KADERİNE TERK EDİLDİ

2005 yılında düşen F16 savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut ve Hava Üsteğmen Fatih Keskin'in anısını yaşatmak için Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan anıt şelale, ne yazık ki bakımsız haliyle yürekleri burkuyor. Şehitlerin hatırasına saygı için yapılan bu anıtın, çevre düzenlemesiyle birlikte yeniden canlandırılması ve kentin girişine yakışır bir görünüme kavuşturulması talep ediliyor.

YÜRÜYEN MERDİVENLER VE TERMİNAL MODERNLEŞİYOR

Karabük Belediyesi, yürüyen merdivenlerin teknik güvenliğini artırmak amacıyla bakım ve iyileştirme çalışmalarına başladı. Belediye  Başkanı Özkan Çetinkaya, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve halkın yürüyen merdivenleri güvenle kullanabileceğini belirtirken, gösterilecek sabır ve anlayış için teşekkür etti.

Otobüs Terminali'nde ise 3.213 m² kapalı alan ve 66 m² teras alanını kapsayan kapsamlı bir tadilat projesi hayata geçiriliyor. Terminalin hem iç hem de dış mekanlarında önemli yenilikler yapılacak, böylece şehir içi ve şehirler arası ulaşım daha konforlu ve modern hale gelecek. Karabüklüler, tüm bu çalışmaların yanı sıra şehitlerimizin anıtının da yenilenerek kentin girişine yakışır bir hale getirilmesini bekliyor. Bu düzenleme ile hem şehitlerimizin hatırası yaşatılacak hem de Karabük'ün girişine anlamlı bir dokunuş yapılmış olacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.