Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rölyef  Sanatçılarından Depremzedelere Katkı

Gündem Yayın: 22.02.2023 13:54
Rölyef  Sanatçılarından Depremzedelere Katkı

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına Türkiye’nin her yerinden destek gelirken, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 7 arkadaş rölyef sergisi açarak gelirini depremzedelere bağışlama kararı aldı.
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (KARDEMİR) emekli olan Rüstem Deniz ve 6 arkadaşı, hobi olarak rölyef sanatı kursuna başladı. Kendilerini bu alanda geliştiren 7 arkadaş, Safranbolu ilçesinde bulunan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde rölyef sergisi açtı. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak isteyen 7 arkadaş, sergiden elde edecekleri geliri depremzedelere bağışlama kararı aldı. Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada emekli olduktan sonra arkadaşlarıyla birlikte rölyef kursuna başladıklarını belirtti. Deniz, “Rölyef sanatının bize iyi geldiğini düşündük, elimiz de yatkın. Biz yeteri kadar poster alıyoruz, bunları üst üste koyarak üç boyutlu hale getiriyoruz. Bunları daha sonra vatandaşın ilgisine sunuyoruz. Hobilerimizi şu anda depremzedeler için kullanmaya çalışıyoruz” dedi.
Müsait zamanlarında üç boyutlu resimler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Deniz, “6 Şubat’ta bir afet yaşadık. Bu depremde milletimizin yardımlaşması yüksek olduğundan belirli bir yardımlaşmaya girdiler. Biz de 6-7 arkadaş kendi aramızda bu yardımlaşmaya bizim de katkımız olsun diye bu kağıt rölyef sergisini açmaya karar verdik. Burada 35-40’a yakın bir resmimiz var. İyi bir satış olur ve bizim de bu yardımlaşmaya katkımız olur. Fiyat aralığı bin lira ile 2 bin 500 arasında değişiyor” diye konuştu.
Sergi, 27 Şubat Pazartesi gününe kadar açık olacak. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Hatipoğlu: “Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi”

Gündem Yayın: 19.05.2024 12:48
İhlas Haber Ajansı
Vali Hatipoğlu: “Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi”

Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti.

Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor” dedi.

“Genel olarak durumları iyi”

Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, “Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi” diye konuştu.