Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük, Depremzedeler İçin Kenetlendi

Gündem Yayın: 09.02.2023 14:55
Yazar:
Karabük, Depremzedeler İçin Kenetlendi

Karabük ve İlçelerinde vatandaşlar Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan deprem felaketinde  zarar görenlere duyarsız kalmayarak adeta tek yürek oldular. Karabük ve İlçelerinden deprem bölgelerine yardımlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan deprem felaketinde  zarar gören vatandaşlar için  Karabük ve İlçelerinde genci, yaşlısı herkes tek yürek olarak yardım için kenetlendi.

Karabük ValiliğiniMANSETKarabuk Depremzedeler Icin Kenetlendi6 4n koordinesinde başlatılan yardım seferberliğine Belediye başta olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütleri de destek vererek yardımlar deprem bölgelerine ulaştırıldı.

Deprem Bölgelerine yardımlar halen devam ederken, bir çok vatandaşın ayni yardımların yanı sıra maddi destekte de bulunduğu ifade edildi. Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi, KARDEMİR, Kızılay,  İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve bunun gibi bir çok kurum ve kuruluş hem ekipman desteğini hem de personel desteğini deprem bölgelerine ulaştırdı. Ayrıca deprem bölgelerine  bir çok gönüllü vatandaşında giderek destek verdiği öğrenildi.

DUALARIMIZ VE KALBİMİZ DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZLA

Valilikten yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görev yapan 60 gönüllü kurum personeli, arama kurtarma faaliyetlerine ve deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılmasına destek olmak üzere Malatya’ya uğurlandı.

UZMAN HEKİMLER MERSİN’E GÖREVLENDİRİLDİ

Karabük EğitimMANSETKarabuk Depremzedeler Icin Kenetlendi6 2 ve Araştırma Hastanesinde görevli 4 uzman hekim gönüllü olarak, depremzede vatandaşlara sağlık hizmeti sunmak üzere Sağlık Bakanlığı koordinesinde Mersin’e görevlendirildi.

Acil Tıp uzmanları Doç. Dr. Bora Çekmen, Uzm. Dr. Şeref Emre Atiş, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Arıkan ve Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aydın Sinan Apaydın, arkadaşları tarafından uğurlandı.

EFLANİ’DEN YARDIM TIRI DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLİYOR

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, yaptığı açıklamada, Eflani halkının elinde ne varsa elinden ne geliyorsa tüm imkanları ile deprem bölgesine yardım etme yarışında olduğunu kaydetti.

Karabük Valiliği, Eflani Kaymakamlığı, Eflani Belediyesi, kurumlar ve tüm vatandaşların deprem bölgesine yardım için seferber olduğunu belirten Ertuğrul, “Tırlar dolusu yardım toplanıyor, araçlara yükleniyor ve yola çıkarılıyor. Belediye Başkanlığı olarak biz de nakdi ve ayni yardımlarımızın yanı sıra bir iş makinesi ve operatörümüzü deprem bölgesine gönderdik. Duyarlı tüm vatandaşlarımızı yürekten kutluyor teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, iyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.

YENİCE İLÇESİNDEN GÖNDERİLEN YARDIMLAR DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen 10 ildeki depremzedelere ulaştırılmak üzere Yenice’de toplanan 9 tır yakacak, 4 kamyon gıda ve 3 kamyon insanî yardım malzemeleri deprem bölgelerine ulaşırken, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı yaptığı açıklamada; “Yenice Kaymakamlığı-Yenice Belediyesi koordinesinde depremzedeler için başlatılan kampanya sonrasında vatandaşlarımızın katkılarıyla toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerini taşıyan 17 tırımız , deprem bölgelerimizden Hatay’a ulaştı. Araçlarıyla malzemeleri gönüllü olarak taşıyarak depremzedelere ulaştıran tüm hemşehrilerime de ayriyeten teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yoğun katkıları sayesinde yardım toplama kampanyası ilçemizde halen devam etmektedir.Yaraları birlikte saracağız” dedi.

OVACIK’TAN 12 GÖNÜLLÜ GİTTİ

Ovacık İlçesinde ise toplanan yardımlar Karabük Valiliğine teslim edilirken,  12 gönüllü personelde  deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere, gerekli ekipmanları ile birlikte Adıyaman’a uğurladı.

Eflani Kaymakamı  Bahadır Yılmaz, Belediye Başkanı ve Kurum Amirleri deprem bölgesine giden personele yapacakları hizmetlerde kolaylıklar dileyerek, hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

BUGÜNLERİ HEP MANSETKarabuk Depremzedeler Icin Kenetlendi6 3BİRLİKTE, ELELE VEREREK AŞACAĞIZ

Eskipazar ilçesinde vatandaşlar depremzedelere yardım için adeta seferber oldu. Kaymakamlık koordinesinde toplanan yardımlar tırlarla deprem bölgelerine ulaştırılırken, yardımların aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.

Eskipazar Kaymakamı  Furkan Korkusuz,  “Gönüllü olarak paketleme, yükleme ve nakliye hizmetlerinde görev alan, yardımlarını esirgemeyen, emeği geçen genç-yaşlı, kadın-erkek tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hırsızlık zanlısı 4 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Zonguldak Yayın: 09.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Hırsızlık zanlısı 4 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı

Zonguldak’ta jandarma ekiplerince yağma ve hırsızlık olaylarının şüphelisi 4 kişi yakalandı. Ele geçirilen para ve malzemeler sahiplerine teslim edildi.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Asayiş ekipleri tarafından, Çaycuma ve Kozlu ilçelerinde meydana gelen yağma ve açıktan hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda olayların failleri olan 4 şüpheli yakalandı. 130 adet sulama borusu, 2 bin euro ve 12 bin 500 TL ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 4 şüpheli ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.

Paylaş: