Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu Turizmine Safran Desteği

Gündem Yayın: 04.11.2022 10:05
Safranbolu Turizmine Safran Desteği

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinde turizmin önemli bir parçası haline gelen safran tarlaları üç haftada 60 bin kişiyi ağırladı.
Safranbolu ilçesinde yetiştirilerek boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok alanda kullanılan safran hasadı 3 haftayı geride bıraktı. Ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen ve kilosu 100 bin TL’den alıcı bulan safranı görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin tercihi safran tarlaları oldu. Bu yıl Avrupalı turistlerin daha çok rağbet gösterdiği safran tarlası 21 günde 60 bin kişiyi ağırladı.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan çiftçi İsmail Yılmaz, safran hasadında üçüncü haftayı tamamladıklarını belirterek, Hasat devam ediyor. Zirveden geriye doğru döndü. Halen çiçek alıyoruz. 3 hafta daha almaya devam ederiz” dedi.
“SAFRANBOLU’DA SAFRANIN YETİŞTİRİLDİĞİNİ ÇOĞU ÖĞRENMİŞ”
Ziyaretçilerin oldukça yoğun olduğunu ifade Yılmaz, “Hafta sonu özellikle çok kalabalık. Bu 3 haftalık süreçte 50-60 bin kişi tarlamızı ziyaret etti. Bu yıl özellikle Avrupalı turist daha çok geliyor. Arap müşterilerimizde çok fazla. Bunun haricinde Avrupa’dan çok gelen ziyaretçi var. Artık Safranbolu’da safranın yetiştirildiğini çoğu öğrenmiş. Sırf tarlaları görmek, fotoğraf çekmek veya safran satın almak için bölgemize geliyorlar” diye konuştu.
Fransadan 15 acente sahibinin safran tarlalarına gelerek bilgi aldığını aktaran Yılmaz, “Safranbolu’yu ve safranı görmek için bölgemize gelerek bilgi aldılar. 2023 yılındaki rotalarına Safranbolu’yu eklediler. Önümüzdeki yıl inşallah Safranbolu’da çok fazla Fransız göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, safranın mutluluk hormonu salgıladığını, insanların tadından fazla şifalı olduğu için kullandığını söyledi. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşacak

Karabük Yayın: 20.05.2024 12:59
81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşacak

Çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri, konserler, yöresel gösteriler, halk oyunları ve yöresel lezzetlerin sergileneceği ve 81 ilin tanıtımın yapılacağı KBÜFEST, 21 Mayıs 2024 Salı günü saat 11.00’de 81 il tanıtım stantları ve öğrenci kulüpleri stantları açılışı ile başlayacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, 81 ilin güzellikleriyle KBÜFEST ile Karabük Üniversitesi’nde bir arada olacak.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek KBÜFEST, 21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin kültürel zenginlik ve çeşitliliğini ortaya koyacak KBÜFEST’te 81 ilin stantları açılarak illerin tanıtımı gerçekleşecek.

Etkinlik kapsamındaki çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri, konserler, yöresel gösteriler, halk oyunları ve yöresel lezzetler festivalde yer alacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜFEST’in katılımcılar arasında kültürel değerlerin tanıtılmasını hedeflediklerini belirterek, “Burada 81 ilimizin özelliklerinin, kültürünün, değerlerinin tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bu da bizim için son derece önemli. 81 ilimiz stantlar açarak kendi illerinin tanıtımlarını yapacak. Bu etkinliklere ilave olarak çeşitli müzik, spor, sanat, kültür olmak üzere birçok etkinlik KBÜFEST’te yer alacak. Tüm halkımızı 21-22 Mayıs’ta Karabük Üniversitesine bekliyoruz” dedi.

KBÜFEST, Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü Teknoloji Fakültesi Önünde saat 11.00’de tüm halka açık olarak başlayacak.

PROGRAM BELLİ OLDU

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 21-22 Mayıs’ta düzenlenerek Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar ile Türkiye’nin kültürel zenginlik ve çeşitliliğini ortaya koyacak KBÜFEST’in programı belli oldu.

KBÜFEST, 21 Mayıs 2024 Salı günü saat 11.00’de 81 il tanıtım stantları ve öğrenci kulüpleri stantları açılışı ile başlayacak.

KBÜFEST, Zekiye Çomaklı Anadolu Oyaları ve Cemil Belder Fotoğraf Sergisi, Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Mûsikîsi Ve Semâ Topluluğu tarafından yapılacak Semâ Mukabelesi ile Grup Can Türk Halk Müziği Konseri ile ilk gün sona erecek.

KBÜFEST’in ikinci gününde stant etkinlikleri, Ömer Günday Türk Halk Müziği Konseri ile sona erecek.

21-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek KBÜFEST ile Türkiye’nin 81 İlinin tüm güzellikleri Karabük’te tanıtılacak.