TSM Bozkurt’ta Meme Kanseri Taraması Başlattı

Karabük Postası tarafından
06 Aralık, 2014 08:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KASTAMONU Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi, Meme Kanseri ile ilgili Bozkurt lu kadınları bilgilendirmek ve düzenlediği etkinliklerle ilçedeki kadınların kansere daha duyarlı olmasını sağlanmaya çalışıyor. Düzenlenen etkinlikle önce ilçede kurulan Perşembe pazarında alışveriş yapan kadınlarla bire bir görüşen Dr. Vahit Ünal ve TSM ekibi, daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Meme Kanseri ve kadın hastalıkları konulu seminer düzenleyerek kansere dikkat çekiyor. Seminer hakkında gazetecilere kısa bilgiler aktaran Toplum Sağlığı Merkezi(TSM) doktoru Vahit Ünal, TSM ekibi olarak toplumda kanser taramalarını yaygınlaştırmak düşüncesi ile kapsamlı bir çalışma başlattıklarını vurgulayarak, “Bozkurt Belediyesinin bize tahsis etmiş olduğu minibüsle ilçeden duyarlı kadınları Kastamonu’ya taşıyarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) meme kanseri teşhisi için mamografi çekimi ve çeşitli testleri yapıldı” dedi. Kanser olan her üç kadından birinin meme kanseri olduğuna dikkat çeken Ünal, “Her hafta belirli bir gün için Kastamonu KETEM’den randevu aldık. Ketem faaliyetleri zaten ücretsiz biz ulaşımı da ücretsiz yapalım dedik bunun için Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanımız bize yardımcı oldular. Bir minibüs ile ilk ekibimizi KETEM’e gönderdik çok da memnun kaldılar. Bu uygulamamız bundan sonrada devam edecek” diye konuştu. Seminer açılışına katılan Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu ve Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş’te yaptıkları konuşmalarda sağlığın önemine dikkat çekerek sağlık konusunda her zaman vatandaşlara yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminer yaklaşık bir saat sürdü.

Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Şehirlioğlu Karabük’te Ziyaretlerde Bulundu

blank
Sevgi Özdemir tarafından
31 Ocak, 2025 21:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Ali Şehirlioğlu, Karadeniz turu kapsamında ilk durağı olan Karabük'ü ziyaret etti. Şehir girişinde partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Şehirlioğlu, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerine Cuma Pazarı’ndan başlayan Şehirlioğlu, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Ardından Ankara Caddesi ve Hürriyet Caddesi’nde esnaf ziyaretlerine devam etti. Şehirlioğlu yaptığı açıklamada, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı, Türkiye’nin güvenliği ve PKK tehdidi, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın durumu ve Türkiye’nin sığınmacı politikası gibi konulara değindi. Şehirlioğlu, "Bir terörist başı, bir bebek katili hiçbir zaman bu kadar şehidimizin, gazimizin olduğu bir ülkede kalkıp da üniter devlet yapımızı bozmak için bir şey yapamaz. Zafer Partisi olduğu müddetçe bu vatanı böldürmeyiz, parçalatmayız.” dedi.

Şehirlioğlu, Zafer Partisi olarak politikalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, "Biz hala politikamızı sürdürüyoruz. Terörist başına karşıyız. Türkiye’nin şu anda kadrolarımızla rahatlıkla yönetimine talibiz ve en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyoruz. Yarın seçim yok, öbür gün seçim yok; biz seçim için burada değiliz. Halkımızla bütün bu sorunları paylaşmak için buradayız. Bugün de Batı Karadeniz turumuza ilk olarak Karabük’ten başladık. Genel Başkanımızın hem selamlarını getiriyoruz hem de buradaki halkımızdan ona iyi niyetlerini iletiyoruz." dedi.

Şehirlioğlu, Karadeniz turuna Bartın ve Zonguldak ziyaretleriyle devam edeceğini ve vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinlemeyi sürdüreceğini açıkladı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

blank
blank
blank
blank
blank

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.