Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ATATÜRK’ÜN ZAĞANOS PAŞA CAMİ’İNDE YAPTIĞI KONUŞMA.,

Köşe Yazıları Yayın: 07.02.2022 11:08
ATATÜRK’ÜN ZAĞANOS PAŞA CAMİ’İNDE YAPTIĞI KONUŞMA.,

Atatürk’ün 7 Şubat 1923 Çarşamba günü yaptığı konuşma bazı kişiler tarafından Cuma Hutbesi olarak belirtilir ama aslında cemaatle birlikte kıldığı öğle namazı ve şehitler için düzenlenen mevlid sonrası cemaate hitabıdır.

 

30 Haziran 1920’de işgale uğrayan ve 795 gün sonra bu işgalden kurtulan Balıkesir’deki bu cami, fetihten 8 yıl sonra 1461 yılında Fatih Sultan MEHMET’in sadrazamlarından Zağanos Paşa tarafından yaptırılmıştı.

 

4 Şubat 1923 günü Lozan Barış görüşmeleri kesintiye uğramış ve heyetimiz yurda dönmek üzere yola çıkmıştı. Atatürk’ün dünyaya mesaj vermeyi de amaçlayan bu konuşmayı yapmak üzere eşi ve Kazım KARABEKİR Paşa’yla birlikte Balıkesir’e gelmesi halkta büyük bir heyecan yarattı, coşku ve sevinçle karşılandı.

 

Dinimizle ilgili çeşitli yorum ve tartışmaların yaşandığı bir ortamda, 98 yıl önce yapılan bu konuşmayı ekte değerlendirmenize sunuyorum.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kameraya yansıdı

Manşet Yayın: 18.05.2024 12:48
Karabük’te motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kameraya yansıdı

Karabük’te aynı yönde seyir halinde olan otomobil ile motosikletin çarpıştığı yaralamalı kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, Aydınlıkevler Mahallesi Tevfık Fikret Caddesi’nde meydana geldi. Kent merkezi yönüne giden E.A. (21) idaresindeki 78 BB 649 plakalı otomobil, önünde seyir halindeyken sağa dönüş yapmak isteyen E.A. (17) idaresindeki 78 ABM 765 plakalı motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, çöp konteynerine ve bir evin bahçesinin demir korkuluklarına çarparak durabilirken, motosikletle sürüklenen E.A. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Facianın eşiğinden dönülen kaza, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!