Karabük Postası tarafından
26 Ekim, 2021 13:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Cumhuriyete Klişe Program

Cumhuriyetin ilanının 98. yıldönümü kutlama programı belli oldu. İki gün sürecek kutlama etkinlikleri kapsamında yarın saat 12.30'da Gar Müdürlüğü önünden başlayarak Kent Meydanında sona erecek kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Diğer yandan her yıl olduğu gibi kutlama programının rutin oluşu dikkatlerden kaçmadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeni ile Karabük Valiliği tarafından bir ay öce çalışma başlatılırken, bu kapsamda yapılan toplantılara her  kurumdan ve kesimden katılan temsilcilerle üç kez toplantı gerçekleştirildi. Tüm kesimlerin görüşü alınarak yapılan etkinlik programı her yıl olduğu gibi bu yılda aynı.  Cumhuriyetin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları başta olmak üzere, Karabük Üniversitesinin ve  Karabük Belediyesinin bir etkinlik düzenlemediği gözlendi. Kutlamalar kapsamında yarın saat 12.30'da Karabük Gar Müdürlüğü önünden başlayarak Kent meydanında son bulacak kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşünün ardından Kent meydanında Atatürk Anıtına Çelenk sunumu yapılacak. Yine yarın saat 19.30'da Beşbinevler İtfaiye alanından başlayarak 100. Yılda sona erecek Fener alayı düzenlenecek. 29 Ekim Cuma günü ise sabah saat 09.30'da Vali Fuat Gürel tebrikleri kabul edecek. Ardından saat 10.00'da Kent Meydanında kutlamalar yapılacak. Son olarak ise Cuma günü saat 21.00 da Kent Meydanında havai fişek gösterisi yapılacak. SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SESSİZ Karabük'te 500'ün üzerinde sivil toplum kuruluşu bulunurken, sadece kortej ve protokol görevi yapmaları önemli günlerde ortaya bir şey koyamamaları ise Karabük için ayrı bir handikap oluşturuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mayıs, 2025 10:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü” Çalıştayı Düzenlendi

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve  Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KARORSAN) ev sahipliğinde, Karabük Valiliği, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) destekleriyle "Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü" çalıştayı gerçekleşti.

Çalıştaya; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, KTSO Meclis üyeleri ve iş insanları ile öğrenciler katılım sağladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya yaptı. Ardından, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin güncel durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut AK ise Türkiye'deki meslek yüksekokullarının genel durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın 1. Oturumu KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun başkanlığında KARORSAN Konferans salonunda yapıldı. Oturumda, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki iş birliği ve etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli konu başlıkları ele alındı.

İlk olarak, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, başarılı uygulama örnekleri hakkında bilgi vererek, sanayi ile eğitim arasındaki güçlü bağların sektöre nasıl katkı sağladığını anlattı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki etkileşimi geliştirmek için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

TOBB Reel Sektör Ar-Ge ve Uygulama Başkanı M. Kemal Günay, mesleki yeterlilik konusuna değinerek, iş gücü piyasasında gerekli olan beceri ve yetkinliklerin eğitim programlarına nasıl entegre edilebileceği üzerinde konuştu. Ayrıca, 21 Nisan tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile TOBB arasında imzalanan "Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği" protokolü hakkında da bilgi vererek, bu protokolün meslek yüksekokullarının sanayi ile iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Kardemir A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, çelik sektörünün meslek yüksekokulu mezunlarından beklentilerini aktararak, sektördeki iş gücü ihtiyaçlarının eğitimle nasıl karşılanabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Gedikoğlu, OSB'deki işletmelerin iş gücü taleplerini vurgulayarak, meslek yüksekokullarının sanayiye olan katkılarının öneminden bahsetti. Soru cevap kısmının ardından  oturum sona erdi.   

Firma ziyaretleri kapsamında Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Limited şirketleri ziyaret edildi.

2. Oturum Başkanı olarak Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, katılımcıları okul bünyesindeki atölyeleri gezdirerek, burada gerçekleştirilen eğitim altyapısı hakkında detaylı bilgiler sundu. Atölyelerin, öğrencilere sanayiye yönelik yetkinlik kazandırma amacı taşıyan önemli eğitim alanları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökkaya, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.