Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ÇAD, KBÜ Dünya Kupası Turnuvasının Şampiyonu Oldu

Spor Yayın: 05.10.2021 08:06
Yazar:
ÇAD, KBÜ Dünya Kupası Turnuvasının Şampiyonu Oldu

Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği KBÜ Dünya Kupası Turnuvası sona erdi.

Karabük Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerden oluşan ülke takımlarının mücadele ettiği KBÜ Dünya Kupası turnuvasının kazananı Çad oldu.

Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği KBÜ Dünya Kupası Turnuvası üniversitenin Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu’nda oynanan üçüncülük ve final maçıyla son buldu.

Toplamda 21 ülkenin katılımıyla başlayan turnuvada 20’ye yakın müsabaka oynandı. Oldukça renkli geçen maçlarda hem öğrenciler yeteneklerini sergiledi hem de futbolun birleştirici ve kaynaştırıcı özelliği sayesinde kültürlerarası etkileşimde bulundu.

Üçüncülük maçında Somali ve Senegal karşı karşıya geldi. Mücadelenin normal süresi 2 – 2 sona erdi. Penaltı atışlarında Senegal rakibi Somali’ye 4 – 2 üstünlük sağlayarak maçtan 6 – 4 üstünlükle ayrıldı. Senegal bu sonuçla üçüncülüğe adını yazdıran takım oldu.

Zorlu final maçında Suriye ve Çad karşı karşıya geldi. Çad Suriye’yi 1 – 0 yenerek şampiyon oldu. 60. dakikada gelen golle Çadlı futbolcular ile taraftarlar büyük coşku yaşadı.

Dünya Kupası Turnuvası 1. ÇAD 2. SURİYE 3. SENEGAL şeklinde sona erdi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Yavuz’dan İl Genel Meclisine iade-i ziyaret

İlçe Haberleri Yayın: 04.05.2024 08:36
İhlas Haber Ajansı
Vali Yavuz’dan İl Genel Meclisine iade-i ziyaret

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, İl Genel Meclisine iade-i ziyarette bulunarak 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde seçilen üyeleri tebrik etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen tarafından karşılanan Vali Yavuz, Meclis Toplantı Salonunda meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Sözen nazik ziyaretlerinden dolayı Vali Yavuz’a teşekkürlerini sundu.

Ziyarette konuşan Vali Yavuz, İl Genel Meclis Başkanı Sözen ve meclis üyelerini tebrik etti.

Karabük için hep birlikte çalışacaklarını kaydeden Yavuz, “Karşılıklı olarak birbirimizi çalıştıracağız. Kazanan Karabük olacak. Bu dönemle birlikte inşallah el ele güzel işler yaparız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Paylaş: