Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2019 14:21 tarihinde yayınlandı
0

9 YIL SONRA NİHAYET!!

Karabük ve ilçelerinin çöplerin depolanması ve ayrıştırılması için 2010 yılında Karabük Merkeze bağlı Aşağı Kızılcaören Köyünde yapımına başlanan katı atık depolama tesisi yapımı işi ile ilgili 9 yıl sonra nihayet son nokta konuyor. Karabük OSB’de yapılacak tesis için son aşamaya gelindi

Karabük ve ilçelerinin çöplerinin depolanması ayrıştırılması için 2010 yılında Karabük Merkeze bağlı Kızılcaören Köyünde yapımına başlanan Katı Atık Depolama Tesisinde 2012 yılında meydana gelen heyelan nedeni ile çalışmalar durmuş, yüklenici firma ÇEVKA’mn sözleşmesi fesih edilmiş, daha sonra konu yargıya taşınmıştı. Yargı sürecinden sonra bu bölgenin heyelan bölgesi olduğuna karar verilmişti.

Yaşanan bu sürecin ardından adeta yapımı yılan hikayesine dönen Katı Atık Bertaraf Tesisinin bu defa başka bir alanda yapılması planlanmış, yer arayışı sonrasında Karabük-Yenice Karayolu üzerinde bulunan Salmanlar Köyü sınırları içinde olan eski taş ocağı bölgesine kurulması için çalışmalara başlanmıştı. Bu bölgeden de, özellikle Yenice ilçesindeki Sivil Toplum Kuruluşları (STK)  tarafından yapılan kamuoyu baskısı ile vazgeçilmişti.

KARABÜK OSB İŞLEMLAR TAMAMLANDI

Tesisin son olarak Karabük Organize Sanayi Bölgesine (OSB)  yapılamasına karar verilirken, bölgede tesisin yapılacağı alanla ilgili kamulaştırma, haritalaştırma, zemin etüdü ve alanın mera statüsünden çıkartılması ile ilgili tüm işlemlerin tamamlandığı olurların alındığı, ÇED için başvuruda bulunulduğu, ÇED raporu sonrasında kazmanın vurulacağı bildirildi.

Yaklaşık olarak 30 milyonu bulacak tesisle ilgili ÇED raporu sonrası inşaat ihalesi hazırlıkları başlayacağı ardından ise yapım ihalesine çıkılacağı belirtildi. ÇED ve ihale sürecinin 2019 yılı sonuna kadar bitmesi halinde 2020 yılının ilk aylarında bölgede Tesisin yapımı ile ilgili çalışmalara başlanacağı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Yenicede Ogrenciler LGS oncesi Goktepede eglendi2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Haziran, 2026 13:55 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Öğrenciler LGS öncesi Göktepe’de eğlendi

Yenice Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Karabük Yenice Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan yaklaşık 100 ortaokul 8. sınıf öğrencisi için Göktepe Yaylası’nın eşsiz doğasında moral ve motivasyon etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Yenice Kaymakamı Mert Çanga, Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün paydaşlığında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, doğayla iç içe keyifli vakit geçirme ve çeşitli sportif ile sosyal faaliyetlere katılma imkanı buldu. Program kapsamında öğrencilerle birlikte doğa yürüyüşü yapılırken, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yangın söndürme tatbikatı da gerçekleştirildi.

Gençlerin sosyal, kültürel ve çevresel bilinçlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisi ve memnuniyetiyle sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin