81 ilde aranan şahıslar operasyonu: 912 kişi yakalandı
Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen Aranan Şahıslar Uygulaması'nda, farklı sürelerde hapis cezasıyla aranan 912 kişi güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Aranan Şahıslar Uygulaması’nda, farklı sürelerde hapis cezasıyla aranan 912 kişi yakalandı. Çalışmalarda 8 bin 285 ekip ve 25 bin 395 personel görev aldı.
Güvenlik güçleri, haklarında mahkemelerce yakalama kararı verilen ve aranan şahısların yakalanması amacıyla ülke genelinde kapsamlı bir uygulama gerçekleştirdi.
Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen uygulama, 81 ilde 24 saat esasına göre yapıldı.
Operasyon kapsamında toplam 912 kişi yakalandı. Yakalananların 751’inin 0-5 yıl, 100’ünün 5-10 yıl, 48’inin 10-20 yıl, 13’ünün ise 20 yıldan fazla hapis cezasıyla arandığı bildirildi.
Güvenlik güçlerinden kararlı mücadele
Açıklamada, hakkında hapis cezası nedeniyle arama kararı bulunan kişilerin sokaklarda serbestçe dolaşmasına izin verilmeyeceği vurgulandı. Vatandaşların huzurunu ve güvenliğini tehdit eden aranan şahısların yakalanması için operasyonların Türkiye’nin dört bir yanında devam edeceği ifade edildi.
Uygulamanın gerçekleştirilmesinde görev alan jandarma ve polis ekipleri, Sahil Güvenlik personeli, ilgili daire başkanlıkları ve Cumhuriyet başsavcılıklarına teşekkür edildi.
(Kaynak: Karabük Valiliği)
İlgili Haberler
TümüYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.


