Reklam
Reklam
8 samsun yoresel ot yemekleri festivaline yogun ilgi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ne yoğun ilgi

Samsun’un güçlü mutfak kültürünü ve ot yemeklerini tanıtmak gayesiyle bu yıl 8’incisi düzenlenen Yöresel Ot Yemekleri Şenliği, dört gün boyunca renkli imajlara sahne oldu. Gastronomi meraklılarının büyük ilgi gösterdiği şenlik, iştirakçilerden tam not aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, OKA, Anadoludakiler, Samsun Turizmciler Derneği, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği ile Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun iş birliğiyle gerçekleştirilen şenlik, 29 Mayıs – 1 Haziran tarihleri ortasında yapıldı. Açılış programı Bafra ilçesine bağlı Sürmeli Köyü’nde gerçekleştirilirken, şenliğin öbür günleri Çobanlı İskelesi’nde devam etti.

Ot yemekleri yarışları ve atölyeler ilgi gördü

Festival boyunca yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar ağır ilgi görürken, ot yemekleri yarışları, mutfak atölyeleri ve gastronomi uzmanlarının katıldığı söyleşiler büyük beğeni topladı. Karadeniz mutfağının özgün tatlarının sunulduğu aktiflikte ziyaretçiler, bölgenin doğal eserlerinden yapılan yemekleri tatma imkânı buldu.

Samsun halkı başta olmak üzere etraf vilayetlerden gelen ziyaretçilerin de ağır iştirak sağladığı şenlik, toplumsal ve kültürel paylaşımlarıyla Samsun’un değerli kültür tertiplerinden biri olarak hafızalara kazındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
BDB82583 8C6B 4767 AC41 DB2A1BAA5A08
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mayıs, 2026 18:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

AYVALIK VE AKGÜL’DEN SAFRANOVA’YA ZİYARET

Karabük’ün tarım ve kırsal kalkınma alanındaki önemli projelerinden biri olan Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi “Safranova”, önemli isimleri ağırladı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevine devam eden Çetin Ayvalık ile geçmiş dönem Safranbolu İlçe Tarım Müdürü ve mevcut İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akgül, Safranova’yı ziyaret ederek proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Gerçekleştirilen ziyarette heyete Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe eşlik etti. Heyet, proje hakkında bilgi alırken Safranova’nın geldiği noktayı değerlendirme fırsatı buldu.

Ziyarette konuşan Başkan Erol Altuntepe, Safranova’nın yalnızca bir tarım projesi olmadığını belirterek, kırsal kalkınma, turizm ve bölgesel marka değerine katkı sağlayan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Altuntepe açıklamasında, “Bölgemizin tarım, kırsal kalkınma ve turizm potansiyeline önemli katkılar sunan, özellikle Safranbolu safranının gelecek nesillere aktarılmasına büyük destek sağlayan Safranova’nın kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte büyük emekleri bulunan Çetin Müdürümüz ve Mehmet Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlimizdeki görevleri sona ermesine rağmen projeye teknik anlamda destek vermeyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Safranova’nın her geçen gün büyümesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ayvalık ve Akgül’ün, projeyi takdirle karşıladığı belirtildi.

Başkan Altuntepe ayrıca, Safranova’ya destek veren Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, meclis üyeleri ve oda üyelerine teşekkür ederek projenin bölge adına önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.

Öte yandan ziyaret kapsamında, bir süredir ortak çalışmalar yürütülen yeni proje hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Safranbolu’dan Bilecik ve İzmir’e uzanacak yeni projenin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtilirken, detayların ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin