Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2022 13:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

8 Okula Bilişim Teknoloji Laboratuarları Kuruluyor

Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında Karabük'teki 8 Okula Bilişim Teknoloji Laboratuarı kuruluyor. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, bu 8 okuldan 4'ünde Bilişim Teknoloji Laboratuarı kurulumunun tamlandığını söyledi. Şube Müdürü Ahmet Kabadayı ile birlikte Kapullu Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi kapsamında kurulan Bilişim Teknolojileri Laboratuarında incelemelerde bulundu. İnceleme esnasında Okul Müdürü Ramazan Akyüz'den ve BT İl koordinatörü Taner Bekçi ve Bilgisayar Mühendisi Gürcan Yıldırım'dan Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı hakkında kapsamlı bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Bilişim Teknolojileri Laboratuarı'nın hazır hale getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, Karabük'te  projenin hızlı ve başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "Proje kapsamında İlimizde belirlenen 8 okulumuzdan 4 okulumuza Bilişim Teknolojileri Laboratuarı kurulumu tamamladı. Öğrencilerimiz bu laboratuardan yaz döneminde de faydalanacaklardır. "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında İlimiz genelinde önemli kazanımlar ile büyük aşama kaydettik. Temel Eğitimde 10.000 Okul projesi ile okul fiziki durum iyileştirmesinden, öğretmenlerimize hizmet içi eğitimler düzenlenmesine, veli işbirliğinden sosyal etkinlik programlarına kadar çok yönlü bir projedir. Bu kapsamda İlimizde belirlenen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda desteğini uygulamaya geçirdik. Çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam etmektedir" dedi.  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin