Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Eylül, 2015 07:29 tarihinde yayınlandı
0

8 Ayda 5 Bin 83 İşletmeye Tütün Denetimi Yapıldı

BARTIN ‘da Ocak ayından Ağustos ayına kadar geçen süre içerisinde 5 bin 83 işletmede tütün denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde 16 işletmeye ve 19 kişiye idari yaptırım cezası uygulandı.
4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında 2015 yılı Ocak-Ağustos ayları arasında Bartın il merkez ve ilçelerinde toplam 5 bin 83 işletmeye denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde 16 işletmeye ve 19 kişiye idari yaptırım cezası uygulandı.
Yapılan denetimlerle ilgili bilgiler veren Bartın Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ahmet Demir, “4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında 2015 yılı içinde kapalı alanda tütün tüketimi cezası kişi için 100 TL, işletmeler içinse 1.357 TL’den başlayarak 6 bin 800 TL ye kadar idari para cezası uygulanmakta
dır. Bu kapsam da 6487 sayılı Kanunun 27. maddesi ile 4207 sayılı Kanunun 5. maddesinin on altıncı fıkrasında “Bu maddedeki cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü hâlinde idari para cezası bir kat; ikinci tekerrürü hâlinde iki kat artırılarak verilir. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de iş yeri on günden bir aya kadar kapatılır,” şeklinde hüküm de yer almaktadır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan pazarina gitmek icin mola verdikleri dinlenme tesisinde aci son yegeninin cesediyle karsilasti paLXYzeZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan pazarına gitmek için mola verdikleri dinlenme tesisinde acı son: Yeğeninin cesediyle karşılaştı

Bolu’da bir dinlenme tesisinde park halindeki tırda kalan 22 yaşındaki genç sabah saatlerinde ölü olarak bulundu.

Olay, Gerede ilçesi Koçumlar mevkiinde bulunan bir dinlenme tesisinde sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, doğu illerinden İstanbul’daki hayvan pazarlarına kurbanlık taşıyan tır şoförü ve şoförün yeğeni 22 yaşındaki F.S., yola gündüz saatlerinde devam etmek ve dinlenmek için gece saatlerinde Gerede ilçesi Koçumlar mevkii üzerinde bulunan dinlenme tesisine girdi. Sabah saatlerinde uyanan şoför, epilepsi hastası yeğeni F.S.’nin kriz geçirdiğini fark etti. 22 yaşındaki gencin durumuyla panikleyen şoför amcası koşarak dinlenme tesisindeki lokantaya girdi. Lokantadaki çalışanlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, tır içerisinde bulunan 22 yaşındaki F.S.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Sağlık ekiplerinin ilk değerlendirmesine göre, gencin kalp krizi geçirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin