Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2024 04:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

78 okulun deprem güçlendirmesi tamam

SAMSUN (İHA) – Samsun’da deprem riskine karşı okul binalarının güçlendirilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında güçlendirilmesi planlanan 121 okul binasından 78’inin işlemi tamamlandı. 31 okulda güçlendirme çalışmaları devam ederken, 3 okul için ise ihale hazırlık çalışması devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla alınacak önlemler ve yatırımların planlanmasına yönelik çalışmalar neticesinde Samsun’da tespit edilen güçlendirilmesi gerekli 121 okul binasından 9 adet okul binasının yıkım kararı verilerek yıkıldı. 3 adet okulun ihale hazırlık çalışmaları ise devam ediyor. 109 adet okulun ise proje revize işlemleri tamamlanarak ihaleleri yapıldı ve inşaatlarına başlandı. 31 adet okulun güçlendirme inşaatları devam ediyor.
Devam eden işlerden 78 adet okul binasının deprem güçlendirme işi tamamlandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Cinsel saldırı suçundan 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Samsun’da cinsel akın cürmünden 25 yıl 4 ay 7 gün mahpus cezası bulunan şahıs yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran, İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı grupları koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, "nitelikli cinsel saldırı" hatasından 25 yıl 4 ay 7 gün mutlaklaşmış mahpus cezası ile aranan T.K. yakalandı. Şahıs, emniyetteki süreçlerinin akabinde cezaevine teslim edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.