Reklam
Reklam

76 yaşındaki bedensel engelli kadın, ömründe ilk kez denizi gördü

76 yasindaki bedensel engelli kadin omrunde ilk kez denizi gordu ppE18y7N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da yaşayan 76 yaşındaki bedensel engelli Huriye Çelik, Bolu Belediyesi’nin düzenlediği aktiflikle hayatında birinci kere deniz gördü. Çelik’in “Hayatımda hiç deniz görmedim” sözleri üzerine belediye tarafından düzenlenen seyahatle onlarca engelli birey, Karadeniz’in incisi Ereğli’de denizle buluştu.

Bolu Belediyesi, engelli bireylere yönelik özel bir aktifliğe imza attı. Bedensel engelli 76 yaşındaki Huriye Çelik, arkadaşlarıyla sohbet ederken hayatı boyunca hiç deniz görmediğini ve ölmeden evvel bu hayalini gerçekleştirmek istediğini söyledi. Bu talebin belediyeye iletilmesi üzerine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, özel bireyler ve yakınları için Karadeniz Ereğli’ye seyahat organize etti.

Huriye Teyze’nin hayali gerçek oldu

Ereğli’de Zonguldak’ın tek mavi bayraklı plajı olan Sevgi ve Barış Plajı’na giden 60 engelli birey ve refakatçileri, gönüllerince eğlendi. Belediye işçisinin yardımıyla tekerlekli sandalyesiyle dalgaların kıyıya vurduğu noktaya götürülen Huriye Çelik, ayaklarını denize sokarak hayatındaki en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Duygularını lisana getiren Çelik, “Yaşım 76. Hayatımda hiç denize gelmedim. Sağ olsun Belediye Liderlerimiz bahisle ilgilendi. Allah razı olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.