Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

70 kişilik otobüsün Ayşegül kaptanı

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsünde dolmuş şoförlüğü yapan Ayşegül Kurt, bu meslekte ildeki tek kadın olarak görev yapıyor. 8,5 metre uzunluğunda ve 70 kişi kapasiteli otobüsü kullanan Ayşegül Kurt, yolcular ve meslektaşlarından da tam destek alıyor.
Geçen yıllarda İstanbul’da memleketi Ordu’da servis şoförlüğü yapan evli ve 3 çocuk annesi Ayşegül Kurt (47), bir arkadaşının tavsiyesi üzerine dolmuş şoförü olmaya karar verdi. Geçen yıllardan da gelen tecrübesi ile direksiyonun başına geçen Kurt, 8,5 metre uzunluğunda ve 70 yolcu kapasitesine sahip Ordu Büyükşehir Belediyesi Özel Halk otobüsü 1. etapta şoför olarak göreve başladı. Yaklaşık 2 haftadır 52 numaralı otobüsü kullanan kadın kaptan, meslektaşları ile yolcuların kendisine destek verdiğini belirtiyor.
“Çocukluktan bu yana hevesti”
Büyük araç kullanmayı çok sevdiğini, geçmişte de farklı araçlar kullandığını söyleyen Ayşegül Kurt, “Çocukluktan gelen bir heves. 15 gün önce bu mesleğe başladım, ilk defa görenler şaşırıyor ve tebrik ediyorlar. Genel olarak iyi gidiyor, ilk kez bu meslekte Ordu’da kadın görüldüğü için tebrik ediyorlar. Şoför arkadaşlar da gayet yardımcı oluyor, şu an için iyi gidiyor” diye konuştu.
“Büyük sorumluluk üstleniyoruz”
Trafikte bu araçları kullanmanın zor olduğuna, bir de yolcu sayısı fazla olunca daha çok dikkatli olunması gerektiğine değinen Kurt, “Ayakta, çocuk, yaşlı ve engelli yolcu oluyor, tüm bunları takip ederek araç kullanmak gerekiyor. Ayakta oldukları için ani fren gibi davranışları yapmamak gerekiyor, büyük bir sorumluluk alıyoruz” ifadelerine yer verdi.
"Diğer sürücüler trafikte bizi sıkıştırınca zorlanıyoruz"
Trafikteki diğer sürücülerin özellikle toplu taşıma araçlarının olduğu noktalarda daha çok dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Kurt, “Ani sollamalar, makas atma gibi davranışlarda özellikle toplu taşıma araçlarından uzak durmalarını rica ediyorum. Biz de kendimizi risk altına alıyoruz, sonuçta can taşıyoruz. Sinyal vermeden önümüze kırıyorlar, bu noktalarda da zorlanıyoruz çünkü ani fren yapamıyoruz” şeklinde konuştu.
“Eşimle gurur duyuyorum”
Eşine her zaman destek olduğunu ve bundan sonraki süreçte de olmaya devam edeceğini söyleyen Ahmet Kurt, “Her zaman arkasındayım, gurur duyuyorum. İnşallah Allah’ım kazasız ve belasız araç kullanmayı nasip eder. İnsanlarımız da artık çok olumlu sonuçlar veriyorlar” ifadelerine yer verdi.
Yolcular ise kadınları bu tür sektörlerde görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da sağanak: Fındık bahçeleri göle döndü

Samsun’un Çarşamba ilçesinde tesirli olan sağanak yağış sonrası fındık bahçeleri sular altında kaldı.
Dün başlayan yağış, sabah saatlerinde şiddetini artırarak ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Sağanakla birlikte Çarşamba’nın birtakım mahallelerinde fındık bahçeleri adeta göle döndü. Hasat devrinde yaşanan su taşkını üreticileri güç durumda bırakırken, vatandaşlar yıllardır tahlil bekledikleri deşarj çalışmalarının yetersizliğinden yakındı.
Fındık bahçesi ziyan gören Akçatarla Mahallesi’nin eski muhtarı Namık Özkan, "Bahçelerimizin son hali bu biçimde. Fındıklarımız komşu bahçelere, oradan da kanallara gitti. Bu da Allah’tan gelen bir şey, iyisi olsun" dedi.
Mahalleliler, her yıl birebir sorunu yaşadıklarını lisana getirerek kalıcı tahlil bulunması için yetkililere davette bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin