Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

70 kişilik otobüsün Ayşegül kaptanı

Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsünde dolmuş şoförlüğü yapan Ayşegül Kurt, bu meslekte ildeki tek kadın olarak görev yapıyor. 8,5 metre uzunluğunda ve 70 kişi kapasiteli otobüsü kullanan Ayşegül Kurt, yolcular ve meslektaşlarından da tam destek alıyor.
Geçen yıllarda İstanbul’da memleketi Ordu’da servis şoförlüğü yapan evli ve 3 çocuk annesi Ayşegül Kurt (47), bir arkadaşının tavsiyesi üzerine dolmuş şoförü olmaya karar verdi. Geçen yıllardan da gelen tecrübesi ile direksiyonun başına geçen Kurt, 8,5 metre uzunluğunda ve 70 yolcu kapasitesine sahip Ordu Büyükşehir Belediyesi Özel Halk otobüsü 1. etapta şoför olarak göreve başladı. Yaklaşık 2 haftadır 52 numaralı otobüsü kullanan kadın kaptan, meslektaşları ile yolcuların kendisine destek verdiğini belirtiyor.
“Çocukluktan bu yana hevesti”
Büyük araç kullanmayı çok sevdiğini, geçmişte de farklı araçlar kullandığını söyleyen Ayşegül Kurt, “Çocukluktan gelen bir heves. 15 gün önce bu mesleğe başladım, ilk defa görenler şaşırıyor ve tebrik ediyorlar. Genel olarak iyi gidiyor, ilk kez bu meslekte Ordu’da kadın görüldüğü için tebrik ediyorlar. Şoför arkadaşlar da gayet yardımcı oluyor, şu an için iyi gidiyor” diye konuştu.
“Büyük sorumluluk üstleniyoruz”
Trafikte bu araçları kullanmanın zor olduğuna, bir de yolcu sayısı fazla olunca daha çok dikkatli olunması gerektiğine değinen Kurt, “Ayakta, çocuk, yaşlı ve engelli yolcu oluyor, tüm bunları takip ederek araç kullanmak gerekiyor. Ayakta oldukları için ani fren gibi davranışları yapmamak gerekiyor, büyük bir sorumluluk alıyoruz” ifadelerine yer verdi.
"Diğer sürücüler trafikte bizi sıkıştırınca zorlanıyoruz"
Trafikteki diğer sürücülerin özellikle toplu taşıma araçlarının olduğu noktalarda daha çok dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Kurt, “Ani sollamalar, makas atma gibi davranışlarda özellikle toplu taşıma araçlarından uzak durmalarını rica ediyorum. Biz de kendimizi risk altına alıyoruz, sonuçta can taşıyoruz. Sinyal vermeden önümüze kırıyorlar, bu noktalarda da zorlanıyoruz çünkü ani fren yapamıyoruz” şeklinde konuştu.
“Eşimle gurur duyuyorum”
Eşine her zaman destek olduğunu ve bundan sonraki süreçte de olmaya devam edeceğini söyleyen Ahmet Kurt, “Her zaman arkasındayım, gurur duyuyorum. İnşallah Allah’ım kazasız ve belasız araç kullanmayı nasip eder. İnsanlarımız da artık çok olumlu sonuçlar veriyorlar” ifadelerine yer verdi.
Yolcular ise kadınları bu tür sektörlerde görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nin 44 projesi, ÜNİDES programında destek almaya hak kazandı

Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının hazırladığı 44 proje, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı tarafından dayanak almaya hak kazandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı (ÜNİDES) dördüncü periyot müracaat sonuçları açıklandı. Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının hazırladığı 44 proje dayanak almaya hak kazandı. Bu sonuçla Kastamonu Üniversitesi, Türkiye genelindeki üniversiteler ortasında 3. sırada yer alarak muvaffakiyetini sürdürdü. ÜNİDES programının dördüncü periyot müracaat sonuçlarına nazaran, Kastamonu Üniversitesi bir defa daha yenilikçi ve iş birliği odaklı projeleriyle dikkat çekti. Takviye almaya kıymet görülen projeler, gençlerin oluşturduğu fikirlerini hayata geçirmelerine ve toplumsal yarar üretmelerine imkan sağlayacak.
Desteklenen projeler ortasında, etraf ve sürdürülebilirlik odaklı projeler, toplumsal farkındalık ve toplumsal sorumluluk projeleri, bilim, teknoloji ve mühendislik alanındaki yenilikçi projeler, sıhhat ve ömür kalitesini artırmaya yönelik projeler, sanat, kültür ve edebiyat çalışmaları, spor ve hareketli ömrü teşvik eden etkinlikler, iktisat, finans ve meslek gelişimi bahislerine odaklanan projeler yer alıyor.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜNİDES programının gençlerin akademik, toplumsal ve kültürel alanlarda daha aktif roller üstlenmelerine dayanak olmayı amaçladığını belirterek, Kastamonu Üniversitesi’nin projelerinin bu maksatlara tekrar katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Türkiye genelinde en başarılı üniversiteler ortasında yer almanın memnuniyetini bir sefer daha yaşadıklarını lisana getiren Rektör Topal, desteklenen projelerin hem Kastamonu Üniversitesi bünyesinde hem de toplumda fark oluşturmayı hedeflediğini tabir etti. Rektör Topal, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a sağladığı takviyelerden ötürü teşekkürlerini iletti. Kastamonu Üniversitesi’nin proje kültürüne katkı sağlayan bu çalışmaların ferdî ve toplumsal seviyede kazanımlar sunduğunu belirten Rektör Topal, projelere katılan öğrencilere ve akademik danışmanlara da teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.