Zonguldak’ta gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, 26-28 Mayıs tarihleri arasında il merkezi, Kdz. Ereğli, Alaplı ve Devrek ilçelerini kapsayacak şekilde operasyon gerçekleştirdi. Narkotik operasyonunda 17 şüpheli yakalandı. Operasyonda ölümcül etkiye sahip 617 gram uyuşturucu madde, 58 adet uyuşturucu hap, 1 adet hassas terazi, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 50 bin TL ele geçirildi.
Şüphelilerden 10’u Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak suçundan adli işlem yapılarak serbest bırakıldı. 7 şüpheli ise Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak suçundan gözaltına alındı. 2 şüpheli Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına, 5 şüpheli ise Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Mahkeme tarafından A.G, N.İ, M.K, E.K, A.G, M.G ve İ.Ö isimli 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.


7 uyuşturucu şüphelisi tutuklandı
Bolu’da durdurulan kamyondan 10 düzensiz göçmen çıktı: Sürücü tutuklandı
Bolu’da TEM Otoyolu’nda polis ekiplerince durdurulan bir kamyonda 10 düzensiz göçmen yakalanırken, göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen kamyon sürücüsü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda dün saat 12.00 sıralarında TEM Otoyolu üzerinde denetim yapan ekipler, durumundan şüphelendikleri bir kamyonu durdurdu. Kamyonda yapılan aramalarda, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı tespit edilen 8’i Afganistan, 1’i Pakistan ve 1’i Bangladeş uyruklu olmak üzere toplam 10 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, kimlik tespitleri ve sağlık kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.
Sürücü cezaevine gönderildi
Operasyon kapsamında “Göçmen Kaçakçılığı” yaptığı tespit edilen kamyon şoförü D.C. ise ekipler tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 16 Mayıs’ta geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen D.C., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

