7. Safran Festivali 13-15 Ekim'de yapılacak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Ekim, 2023 15:58 tarihinde yayınlandı
0
1

7. Safran Festivali 13-15 Ekim’de yapılacak

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen safranın bitkisinin hasadının yapılacağı 7. Safran Festivali 13-15 Ekim tarihlerinde yapılacak.
Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, Türkiye’deki çeşidi, diğer ülkelerde üretilene göre sertlik, renk ve hoş koku bakımından farklılık gösterdiği için 2014 yılında yapılan çalışmalar sonunda dünyada tescili sağlanarak “milli bitki” ünvanı alan safranın, son olarak Avrupa Birliği komisyonu tarafından tescil listesine konulduğu belirtildi. Her yıl Ekim-Kasım aylarında hasadı yapılan safranın festivaline ise sayılı günler kaldığı ifade edilen açıklamada, “Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ortaklığında 7’ncisi yapılacak Safran Festivali’nin program içeriği, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de katılımı ile düzenlenen 3 toplantıda oluşturularak netlik kazandı. Dünyanın en iyi korunan 20 şehrinden birine ismini de veren coğrafi işaretli safran bitkisi için düzenlenen 7. Safran Festivali 13-15 Ekim tarihlerinde yapılacak. Türkiye’den ve dünya ülkelerinden binlerce turistin festivale katılım sağlaması bekleniyor” denildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede bir evde yangin cikti alevler geceyi aydinlatti wSCxFz8r
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de bir evde yangın çıktı: Alevler geceyi aydınlattı

Düzce’de meydana gelen yangında bir evin kazan dairesi alev alev yandı. Alevler geceyi aydınlatırken ölen yada yaralanan olmaması yüreklere su serpti.

Yangın, gece saatlerinde Düzce Merkez’e bağlı Otluoğlu Mahallesi 19335. Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgilere göre Y. K.’ya ait evin hemen yanında bulunan kat kaloriferinin olduğu kazan dairesinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Geceyi aydınlatan alevleri gören mahalle sakinlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere hemen müdahale ederek, kazan dairesindeki yangını çevreye sıçramadan kontrol altına aldı. Ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Ev sahibi Yılmaz Kuru, yangın sırasında dışarıda olduğunu ve evine geldiğinde yangını gördüğünü söyleyerek, “Burada kat kaloriferi vardı. Kimsede duymadan yanmış” diye konuştu.

Jandarma ekipleri yangınla ilgili olarak inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin