600 Kişilik Yüksek Öğrenim Yurdu İnşaatı Başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ağustos, 2014 15:06 tarihinde yayınlandı
0
0

600 Kişilik Yüksek Öğrenim Yurdu İnşaatı Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Genel Bütçe Yatırımı olarak ihale edilen ve bittiğinde 600 Yüksek Öğrenim gören öğrencinin yararlanacağı yurt inşaatında hafriyat çalışmaları başladı.
Karabük Üniversitesi Kampüsü içersinde hafriyat çalışmalarına başlanan 600 kişilik yurt ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Orhan Alimoğlu “ 22 Ağustos 2014 tarihinde yer teslimi yapılan ve Yüksek Öğrenim gören 600 öğrencinin yararlanacağı yurt inşaatında hafriyat çalışmaları bugün itibariyle başladı” dedi.
Alimoğlu, toplam 20 bin 830 metrekarelik alan üzerine 3 blok halinde yapılacak olan yurt inşaatı için yüklenici firmaya 700 günlük bir süre verildiğini de belirterek, ” İnşaatın sözleşme bedeli 16 milyon 119 bin TL’dir. Üniversite öğrencilerimizin yurt ihtiyacı ilimizin en önemli meselelerinden biridir. Bu ihtiyacı karşılamak için devletimizin tüm kurumları koordinasyon içersinde çalışmalarına devam etmektedir. Yapımına başlanan bu yurt inşaatı da bu çalışmaların bir ürünüdür. Yurt inşaatının en kısa sürede bitirilerek Yüksek Öğrenim öğrencilerimizin hizmetine açmak için yakından takip edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ihale edilen 600 kişilik Yüksel Öğrenim Yurdunun yanı sıra yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca proje ve yaklaşık maliyet çalışmaları yapılan 1000 kişilik Yüksek Öğrenim Yurdunu Karabük Üniversitesi Kampüs alanı içersinde yapmayı planlıyoruz. Yapılacak olan yurtların ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda fazla tonajli tomruk tasiyan kamyon surucusune para cezasi kesildi qPYODMEV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da fazla tonajlı tomruk taşıyan kamyon sürücüsüne para cezası kesildi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol kontrollerinde, kapasitesinin üzerinde yük taşıdığı belirlenen tomruk yüklü kamyonun sürücüsüne idari para cezası uygulandı.

Mudurnu-Akyazı karayolu üzerinde denetimlerini sürdüren İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, ağır vasıtalara yönelik uygulama yaptı. Denetimler sırasında durdurulan ve yapılan kontrollerde fazla tonajla ilerlediği tespit edilen tomruk yüklü kamyonun sürücüsü hakkında cezai işlem yapıldı.

Ekiplerin, güzergah üzerindeki trafik güvenliğini sağlamak ve kural ihlallerini önlemek amacıyla denetimlerine aralıksız devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin