Reklam
Reklam
3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Mayıs, 2026 11:34 tarihinde yayınlandı
0

5000 Evler’de Büyük Dönüşüm

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin en büyük yerleşim alanlarından biri olan 5000 Evler Mahallesi’ni modern bir kimliğe kavuşturacak dev altyapı ve üstyapı seferberliği başlattı. Başkan Çetinkaya’nın talimatıyla başlatılan çalışmalarla mahalle baştan aşağı yenileniyor.

Karabük’ü daha yaşanabilir ve modern bir kent haline getirme hedefiyle yola çıkan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 5000 Evler Mahallesi’nde büyük dönüşümün startını verdi. Altyapıdan çevre düzenlemesine kadar mahallenin tüm ihtiyaçlarını kapsayan proje, “Hizmet Belediyeciliği” vizyonuyla hayata geçiriliyor.

Çalışmaları sahada bizzat yöneten ve ekiplerden anlık bilgi alan Başkan Çetinkaya, projenin sadece fiziksel bir iyileştirme olmadığını, mahalle sakinlerine verilen bir değer sözü olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“5000 Evler Mahallemizin çehresini bütünüyle değiştiriyoruz. Altyapıdan üstyapıya her alanda mahallemize değer katan bu dönüşüm, şehrimizin vizyonuna yakışır bir seviyeye ulaşacak. Tek gayretimiz; vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve her köşesiyle ışıldayan bir Karabük inşa etmektir. Şehri imar ederken gönülleri de ihya etme düsturuyla, mesai mefhumu gözetmeksizin hemşehrilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz.”

5 BİN 400 METRELİK DEV PROJE HATTI

Başkan Çetinkaya’nın yakından takip ettiği çalışmalar, toplamda 5 bin 400 metrelik dev bir proje hattını kapsıyor. Ulaşım konforunu en üst seviyeye çıkarmak için bölgeye 26 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilirken, yol sınırlandırma ve düzenleme çalışmaları kapsamında 19 bin 600 metre bordür çalışması hızla ilerliyor.

Yayaların güvenliği ve konforunu önceliğine alan Başkan Çetinkaya, mahalle genelinde tam 24 bin metrekarelik modern kaldırım düzenlemesi talimatı verdi. Mühendislik çalışmaları kapsamında yürütülen 490 metrelik perde duvar yapımı ile bölgedeki güvenlik önlemleri pekiştirilirken, 4 bin 400 metrekarelik yeni peyzaj ve yeşil alan çalışmasıyla mahalleye estetik ve nefes alacak alanlar kazandırılıyor.

Özkan Çetinkaya yönetimindeki Karabük Belediyesi’nin “Şehri İmar, Gönülleri İhya” vizyonuyla hayata geçirdiği bu yatırımlar tamamlandığında, 5000 Evler Mahallesi modern ulaşım ağları ve geniş sosyal alanlarıyla kentin parlayan yıldızı olacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin