AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 1 Nisan’da Karabük’ün yeniden dirilişinin, yeniden yükselişinin başlayacağını söyledi.
AK Parti’nin Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, seçim çalışmalarına devam ediyor. Gece gündüz durmadan vatandaşlarla bir araya gelen Çetinkaya, 5000 Evler'de AK Parti Karabük İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı.
5000 Evler Cumhuriyet, 75. Yıl ve Bahçelievler mahalleleri sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programında Özkan Çetinkaya'yı coşkuyla karşılayarak, desteklerini bir kez daha dile getirdiler.
Başkan Adayı Çetinkaya, yaptığı konuşmada, "Mübarek Ramazan ayı ve seçimlere sayılı günler kala siz değerli mahalle sakinleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum.
İnşallah 31 Mart’ta 15 yıllık bir duran dönemden kurtulacağız. Allah'ın izniyle 1 Nisan’da inşallah hep beraber yükselişe geçeceğiz.
İnşallah bir 1 Nisan'dan itibaren Karabük'ün her mahallesi, 5000 Evler başta olmak üzere hızlı bir şekilde tüm mahallelerimizin problemlerini ihtiyaçlarını biliyoruz ve hızlı bir şekilde çözmek için geliyoruz.” dedi.
Program boyunca Çetinkaya, mahalle sakinleriyle bire bir ilgilenerek, onların sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı.
Düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Çetinkaya için destek istedi. (Ramazan Öztürk)
Atıklardan enerji, ısıdan çiçek: Samsun’da çevre dostu dönüşüm örneği
Samsun Büyükşehir Belediyesi, her gün binlerce ton atığı geri dönüşüm ve güce kazandırırken, atık ısıyla ürettiği çiçeklerle de kenti süslüyor.
Çevreye hassas projeleriyle dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir atık idaresi alanında kıymetli çalışmalara imza atıyor. Belediyeye bağlı Katı Atık Nizamlı Depolama Tesisleri’nde her gün ortalama 840 ton atık bertaraf ediliyor. Bu atıkların geri dönüşüm süreçlerinden geçmesiyle yıllık yaklaşık 4 bin 900 ton gereç iktisada kazandırılıyor.
Çiçekler atık ısısından doğuyor
Tesiste, atıkların oluşturduğu ısıyla kurulan seralarda yılda 2 milyon adet çiçek üretiliyor. "Atıklarımız Çiçek Oluyor" isimli ve Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödüllendirilen bu proje sayesinde hem güç verimliliği sağlanıyor hem de Samsun’un peyzaj düzenlemelerine estetik katkı sunuluyor.
25 bin haneye yetecek elektrik üretiliyor
Düzenli depolama alanlarında oluşan metan gazı, etrafa ziyan vermemesi için yakılarak elektrik gücüne dönüştürülüyor. Böylelikle yılda yaklaşık 49 milyon kWh güç elde ediliyor. Bu ölçü, yaklaşık 25 bin hanenin yıllık güç gereksinimini karşılayabiliyor. Ayrıyeten, bu prosedürle yılda 21 bin 600 ton CO2 salımının ve 66 bin ağacın kesilmesinin önüne geçiliyor.
Başkan Doğan: "Doğaya hassas belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmaları bizim için çok kıymetli. Atıkların etrafa ziyan vermeden yönetilmesi, tabiata saygılı bir hayatın temelidir. Bu tesisler, çevresel sürdürülebilirliğe verdiğimiz ehemmiyetin somut bir göstergesidir" tabirlerini kullandı.