blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Ağustos, 2025 14:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

5-11 Ağustos Ulusal UMKE Haftası

5-11 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Ulusal UMKE Haftası, afet ve olağan dışı durumlarda hayat kurtaran kahramanları bir kez daha gündeme taşıdı.

Karabük’te geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangınlarında sahada aktif rol alan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), bir kez daha özverili çalışmalarıyla takdir topladı. Afet ve olağandışı durumlarda medikal kurtarma hizmeti sunan UMKE, yangın bölgesinde hem vatandaşların hem de görevli personelin sağlık ihtiyaçlarına hızlı ve etkili müdahalelerde bulundu.

2004 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan UMKE, 1999 Marmara Depremi'nin ardından yaşanan büyük can kayıplarının tekrarlanmaması amacıyla oluşturulmuştu. Tamamı gönüllü sağlık çalışanlarından oluşan ekip, yurt içi ve yurt dışındaki afetlerde profesyonel sağlık desteği sunarak bugüne kadar sayısız hayatın kurtarılmasına katkı sağladı.

Karabük’teki yangın sırasında zorlu arazi koşullarına rağmen sahadan çekilmeyen UMKE personeli, dumandan etkilenen kişilere ilk müdahaleleri gerçekleştirdi, yangın söndürme ekiplerine tıbbi destek sağladı ve sağlık güvenliğini sağlamak adına 7/24 görev yaptı. UMKE’nin olay yerindeki profesyonel duruşu, hızlı müdahalesi ve gönüllülük esasıyla yürüttüğü bu çalışmalar, vatandaşların takdirini toplarken, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturulmasında bu tür yapıların ne kadar hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta kolu kopan maden işçisi Ankara’ya sevk edildi

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında kolunu banda kaptıran emekçi tedavisi için Ankara’ya sevk edildi.
Edinilen bilgiye nazaran Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında çalışan 44 yaşındaki maden emekçisi Yiğit Yılmaz’ın sol kolu ve parmakları kömür bandına sıkıştı. Mesai arkadaşlarınca ocaktan çıkartılan Yılmaz, ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastanede tedavi altına alınan Yılmaz’ın kopan kolu yerine dikilmek üzere Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin