48 Yıldır Saatlere Ayar Veriyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2023 16:08 tarihinde yayınlandı
0
0

48 Yıldır Saatlere Ayar Veriyor

Karabük’te iki çocuk babası Sadık Çakır (63), babasının madenci olmasını istememesi üzerine başladığı saat tamirciliğini emekli olmasına rağmen yaklaşık yarım asırdır devam ettiriyor.

Karabük’te 1975 yılında ilkokulu bitiren Sadık Çakır, 15 yaşında saat tamirciliğine başladı. Aynı dükkânda uzun yıllar çalışarak 2009 yılında emekli olan Çakır, sürdürdüğü meslekle iki çocuğunu okutarak birinin doktor birinin de öğretmen olmasını sağladı.
Emekliliğine rağmen mesleğini sürdüren Çakır, 48 yıldır bozulan saatleri tamir ediyor.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Sadık Çakır; “Babam madenci olduğu için ve o dönemlerde maden işlerinin ağır olması dolayısıyla bir evin tek evladı olduğum için madene girmemi istemedi. O bakımdan bir akrabamızın vasıtasıyla Karabük’e gelmiş. Rahmetli patronumuz ile görüşmüş. Bir çocuğumuz var işe alır mısın diye. O da gelsin ama oturacak sandalye yok, ayakta duracaksa gelsin demiş. Bir fiil 6-7 ay ayakta bu işi seyrederek başladık. O gündür devam ediyoruz” dedi.
Çakır, mekanik saatlerinin yerini elektronik saatlerin almasının ardından İstanbul’da kurs gördüğünü belirterek emekli olduktan sonra mesleğini sürdürmeye devam ettiğini söyledi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
selcuk bayraktar ata topragi surmenede bilim merkezi projesini inceledi yutfietm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Selçuk Bayraktar ata toprağı Sürmene’de bilim merkezi projesini inceledi

Selçuk Bayraktar, ata toprağı olan Trabzon’un Sürmene ilçesini ziyaret etti. Eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile ilçeyi ziyaret eden Selçuk Bayraktar, yapılması planlanan bilim merkezine ilişkin proje sahasında incelemelerde bulundu.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Sürmene ilçesini ziyaret etti. Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncüsü Özdemir Bayraktar’ın memleketiyle bağını sürdüren Selçuk Bayraktar, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu’nu ziyaret ederek, ilçede yapılması planlanan bilim merkezine ilişkin proje sahasında incelemelerde bulundu.

Sürmene’de hayata geçirilmesi hedeflenen bilim merkeziyle, özellikle gençlerin teknolojiye erişiminin artırılması ve bilimsel üretim süreçlerine dahil edilmesi amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin