karabuk
İmsak 05:48
Güneş 07:13
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:50
Yatsı 20:09
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
43 yasinda universiteyi birincilikle bitirip ismini mezuniyet kutugune cakti C2BDYEN4 jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

43 yaşında üniversiteyi birincilikle bitirip, ismini mezuniyet kütüğüne çaktı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 100. yılında 3 bin 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Üniversiteyi birincilikle bitirerek kürsüye ismini yazdıran 43 yaşındaki Gülümser Kahveci, kep atarak mezun oldu.
1924 yılında Maden Mektebi olarak kurulan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kuruluşunun 100. yılında 3 bin 200 mezun verdi. Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, Tarih Bölümü’nü ve üniversiteyi birincilikle bitiren 43 yaşındaki bir çocuk annesi Gülümser Kahveci de mezuniyet heyecanı yaşadı.

“Dünya bu sene mezun veremedi”
Kortej geçişi ile başlayan mezuniyet töreninde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler ellerindeki pankartlarla Filistin’e destek verdi. “Bu sene mezun veremedi; dünya sınıfta kaldı”, “Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı yerdir Gazze”, “Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “İsrail bir devlet değil, terörist işgalci bir örgüttür”, “Filistinli kardeşlerimizin haklı ve şanlı direnişini selamlıyoruz” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, saldırılarda yaralanan Filistinli çocukların fotoğraflarını taşıdı.
ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer yaptığı kunaşmada, İsrail’in Filistin’e saldırılarının son bulmasını dileyerek şöyle dedi:
“Filistin halkına karşı başlayan ve adeta tüm dünyanın insanlık sınavı haline gelen zulmü anmak istiyorum. İnsanlığın tüm değerlerini ayaklar altına alarak kadın, çocuk, sivil, hatta bebek ölümlerinin son bulmasını diliyorum. Yıllardır devam eden İsrail sorunu karşısında sessiz kalan sözde gelişmiş devletlerin tarihe bir kara leke olarak geçeceklerini biliyorum. Tüm mazlum coğrafyalarda yaşanan zulümlerin en kısa sürede bitmesini diliyorum.”
Öğrencilerin bir taraftan başarıyla tamamladıkları eğitim öğretim hayatını temsil ederken bir taraftan da kazandıkları üstün donanımlarla birlikte insanlığa, vatana, millete sağlayacakları değerleri temsil ettiğini ifade eden Özölçer, “Bilgi üreten üniversiteler aynı zamanda araştırma yapan, bu araştırmalar temelinde eğitim veren, teknoloji geliştiren, gençlerin meslek sahibi olmasını sağlayan, topluma hizmet üreten yapılardır” ifadelerini kullandı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise öğrencilerin mezuniyet coşkusunu paylaşarak, “Bu anlamlı günde başarı dolu bir yolculuğun sonuna gelmiş olmanın gururunu yaşayan öğrencilerimizle paylaşıyorum. Mezunlarımızın elde ettiği başarıları kutlamak ve onları yeni hayatlarına uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Üniversitemizin kökleri 1924 yılında kurulan Zonguldak Maden Mühendislik Mektebi’ne dayanmaktadır” şeklinde konuştu.

20 yıl sonra hayalini üniversite birinciliğiyle gerçekleştirdi
Şehir merkezinde esnaflık yapan 43 yaşındaki bir çocuk annesi Gülümser Kahveci, üniversite birincisi olarak sahneye davet edildi. Teşekkür konuşması yapan Kahveci, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Mezuniyet belgesini Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun elinden alan Kahveci, 20 yıl sonra hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.
Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, “4 yıl önce üniversite hayatına başladım. 4 yıl sonra amaç edindiğim gibi üniversite birincisi olarak bugün mezun oluyorum ve çok mutluyum. Hayatta her şeyin eğitimle olabileceğine inanıyorum. Bu nedenle 20 yıl sonra üniversite okumaya karar verdim ve bu hayalimi gerçekleştirdim, mutlu ve gururluyum” dedi.
Törene Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak BEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Yılmaz, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Törenin sonunda hep birlikte yemin eden öğrenciler, ardından kep atttı.
Öte yandan tören dolayısıyla şehir merkezine 13 bini aşkın araç geldi. Önceden planlanan otoparklara yönlendirilen öğrencilerin aileleri, otobüslerle stada taşındı. Trafik ekipleri, oluşan yoğunluk sebebiyle yoğun çaba sarf etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
x23
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mart, 2026 14:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Türk Eğitim-Sen öğretmen cinayetini protesto etti

İstanbul Çekmeköy’de görev yapan biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik’in bir öğrenci tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de eğitim camiasını ayağa kaldırdı. Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KARTSO) binası önünde bir basın açıklaması düzenleyerek, eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddeti protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Serdar Aydın, grup adına yaptığı açıklamada, yaşanan vahşetin bir kez daha gösterdiği üzere eğitimcilerin can güvenliğinin tehlikede olduğunu vurguladı. Aydın, "Ülkemiz ve eğitim camiamız bir kez daha yasa boğulmuştur. İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde biyoloji öğretmeni olarak görev yapan Fatma Nur Çelik, bir öğrencisi tarafından hunharca katledilmiştir. Kıymetli öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Aynı saldırıda yaralanan Zeynep Aybars Taşdemir öğretmenimize ve öğrencimize de acil şifalar temenni ediyoruz" dedi.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZ"

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin kalıcı tedbirler alınmadığı sürece devam edeceğini vurgulayan Aydın, merhume öğretmenin disiplin kurulunda can güvenliklerinin bulunmadığını dile getirdiğini ancak buna rağmen önlem alınmadığını kaydetti. Aydın, "Bugün okullarımızda öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın can güvenliği ciddi bir tehdit altındadır" diye konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılan düzenlemelerin kıymetli olduğunu ancak yetersiz kaldığını belirten Aydın, disiplin yönetmeliklerinin caydırıcılıktan uzak olduğunu, okullarda yeterli güvenlik tedbirlerinin alınamadığını söyledi.

"OKULLARDA GÜVENLİK SORUNU"

Birçok okulda güvenliğin nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışıldığına dikkat çeken Aydın, "Öğretmenler hem eğitim vermek hem de güvenliği temin etmek zorunda bırakılmaktadır. Bu kabul edilemez bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.

Okulların ödenek yetersizliği nedeniyle en temel güvenlik ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz durumda olduğunu belirten Aydın, her eğitim kurumuna güvenlik görevlisi tahsis edilmesi ve kamera sistemlerinin aktif hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

"FAİL EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILSIN"

Saldırıyı gerçekleştiren failin en üst sınırdan cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade eden Aydın, Türk Ceza Kanunu'nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı ve ağırlaştırılmış bir suç tipi olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Rehber öğretmen sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Aydın, okullarda en fazla 100 öğrenciye 1 rehber öğretmen düşecek şekilde norm kadro düzenlemesi yapılmasını talep etti.

"ÖĞRETMENİ KORUMAK GELECEĞİ KORUMAKTIR"

Açıklamasında daha önce şiddete kurban giden öğretmenlerin isimlerini de anan Aydın, Rabia Sevilay Durukan, Ayhan Kökmen, Ceren Damar Şenel, Necmettin Kuyucu, İbrahim Oktugan ve Fatma Nur Çelik'in hatıralarının kendilerinde olduğunu ifade etti.

Ailelere de çağrıda bulunan Aydın, "Çocuklarınıza sahip çıkın. Onlara öğretmenin kutsal bir görev ifa ettiğini anlatın ve saygı duymaları gerektiğini öğretin. Unutmayın ki; öğretmeni korumak, geleceğimizi korumaktır!" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin