Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Ekim, 2020 14:08 tarihinde yayınlandı
0

4.Safran Festivali Gerçekleşti

Safranbolu ilçesinde 4.Safran Festivali kapsamında ‘safran hasadı’ etkinliği düzenlendi.
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu’da 4. Safran Festivali yapıldı.
Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi’nde İsmail Yılmaz’a ait 20 dönümlük safran üretim çiftliğinde yapılan safra hasadı etkinliğinde, pandemi şartlarına uygun olarak tarlaya girenler hem fotoğraf çektirdi hem de safran hasadı yaptı. Safran tarlasına giren vatandaşlar, ellerine sepetleri alarak hasat yapıp, bol bol fotoğraf çekip sosyal medyada paylaştı. Son yıllarda yeni akım haline gelen safran tarlaları yerli ve yabancı binlerce kişiyi çekerken, ilçenin turizmine de önemli katkı sunmaya başladı.
Safranbolu’yu Safranbolu yapan değerlerden birinin Safran olduğunu belirten belirten Vali Fuat Gürel, “Ben buraya geçen sene geldiğimde 30 dönüm arazi 20 kiloya yakın safran elde ediyoruz demişlerdi. Safranbolu’da 7 köyde 20 çiftçimiz bunu 40 dekar alanda yetiştirilmektedir. Bu sene inşallah 24 kiloya yakın safran elde edilmesi bekleniyor” dedi.
Artık hasatların ve dikimlerin de bir turizm çeşidi olmaya başladığını ifade eden Gürel, “Dünyanın her yerinde eko turizm adı altında değişik faaliyetler yürütülmekte. Safranbolu’muzda da bu 4.sü yapılmakta. Son yıllarda da önemini bir kat daha artırarak böyle etkinliklerle buraya gelen misafir sayısını arttırma faaliyetidir bu. Diğer taraftan misafirlerin sayısı arttıkça, ürünün ismi duyuldukça da bu ürüne olan ilgi de artmakta. Ekim alanı 20 dekarlarddan inşallah önümüzdeki yıllarda 100 dekara çıkacaktır. Nihayetinde safran ürününün sayısı çok çok değil ama turizme katkısını düşündüğümüzde çok daha büyük sayıların ön plana çıkacağını ümit etmekte fayda var. Çünkü bu iş böyle tanıtımlarla, insanları buraya çekmekle alakalı bir husus. Büyük şehirlerde insanlar çocuklarını götüreceği, doğa ile baş başa olabilecekleri yerler arıyorlar. İşte bu alanlar milyonlarca insanın geleceği yerler” şeklinde konuştu.
AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar safranın önemini anlatan birer konuşma yaptı.
Safran Üretici İsmail Yılmaz tarafından katılımcılara Safranla ilgili bilgiler aktarıldıktan Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük AK Parti Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı İş Adamı Şefik Dizdar, kaynatılan safran lokumuna safran suyu döktü. Protokol üyeleri daha sonra safran tarlasına geçerek burada hasat yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mayıs, 2026 10:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e Gençlik ve Sporda 5 Milyarlık Yatırım

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Karabük’e gençlik ve spor alanında son 24 yılda yaklaşık 5 milyar liralık yatırım kazandırıldığını açıkladı.

Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gençlere yönelik yatırımların hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı gençlerimizdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

Karabük’ün spor altyapısında büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Salt, 2002-2026 yılları arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 68 tesisin hizmete kazandırıldığını söyledi. Kentte 10 öğrenci yurdu, 2 stadyum, 8 spor salonu, 5 gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzu, açık spor alanları ve sentetik futbol sahalarının gençlerin hizmetinde olduğunu kaydetti.

80 BİN SPORCU KARABÜK’TE AĞIRLANDI

Karabük’ün artık ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Salt, yalnızca 2026 yılı içerisinde yaklaşık 7 bin sporcu ve antrenörün kentte ağırlandığını ifade etti.

2002-2026 yılları arasında ise toplam 80 bine yakın sporcu ve antrenörün Karabük’e geldiğini belirten Salt, spor turizminin şehir ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

CİMNASTİK SALONU YAZ AYLARINDA AÇILACAK

Yenimahalle’de yapımı devam eden cimnastik salonunda çalışmaların son aşamaya geldiğini açıklayan Salt, modern tesisin yaz aylarında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Karabük’te gençlik ve spor yatırımlarının artarak devam edeceğini belirten Salt, gençlerin daha donanımlı ortamlarda eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çalışmaların süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin