2014 Yılı Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Karabük’te mevcut koyun varlığının ıslah edilmesi ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor. Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Konya İli Kadınhanı İlçesi Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğünden 31 adet merinos ırkı damızlık Koç temin edilirken, bu Koçların, Karabük Merkezde 2 yetiştiriciye 4 baş, Eskipazar İlçesinden 10 yetiştiriciye 13 baş, Safranbolu İlçesinden 6 yetiştiriciye 11 baş, Yenice İlçesinden 2 yetiştiriciye 3 baş olarak dağıtımı yapıldı. Merinos ırkı damızlık koç dağıtımı ilgili açıklama yapan Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; ”Karabük İlimiz koyun yetiştiriciliğine çok elverişli bir yapıya sahip dağıtılan koçlar ile hayvanlarımızın verim kapasitelerinin artması İlimiz koyunculuğuna ivme kazandıracak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, Karabük’teki koyunculuk yatırımlarının çoğalması için gayret ve desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.


31 Adet Damızlık Koç Dağıtıldı
KOF-DER’den müzik şölenine davet
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.
KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.
KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.


