blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Eylül, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

3 yılı aşkın süredir süren Metin Lokumcu davasında mahkeme 13 sanığa beraat kararı verdi

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen miting öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ile ilgili Trabzon’da görülen davanın bugünkü 14. duruşmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, Metin Lokumcu’ya fiziken darp ve müdahale olmadığına dikkati çekerek toplumsal olaylara müdahaledeki orantılılık ilkesini hatırlattı ve biber gazı kullanımının silahtan yararlanma olarak kabul edildiğini kaydederek 13 polis hakkında beraat kararı verdi.
Artvin’in Hopa ilçesinde çıkan olaylarda sıkılan biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun ölümüyle ilgili Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında dönemin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan’ın da bulunduğu 13 polis hakkında ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 2011 yılındaki mitingi öncesi çıkan olaylarda polisin sıktığı biber gazı ile fenalaştığı öne sürülüp, hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu (55) ile ilgili yürütülen soruşturmada 10 yıl sonra 2021 yılında dava açıldı. ’Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla 13 polisin yargılanmasına 21 Nisan 2021 tarihinde başlanırken, Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu güvenliğinin tehlikeye düşmemesi için Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin duruşma Trabzon’a alındı. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan davada bugün 14. duruşma gerçekleşti.
Sabah saat 10.00 sıralarında başlayan duruşma akşam saatlerine kadar sürdü. 9 saat süren duruşma sırasında mahkeme heyeti 3 kez ara verdi. Mahkemede aile avukatları ve sanık müdafilerinin savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Fiziken darp ve müdahale olmadığını kaydeden mahkeme heyeti, toplumsal olaylara müdahaledeki orantılılık ilkesini hatırlattı ve biber gazı kullanımının silahtan yararlanma olarak kabul edildiğine dikkat çekti.
İnsan bedeninin kimyasallara vereceği tepkilerin de farklı olduğunu belirten mahkeme heyeti, Metin Lokumcu’nun ölümü ile yaşanan olayda illiyet bağı olmadığını kaydetti. İlliyet bağı olmadığı yerde kusurdan bahsedilemeyeceğini de ifade eden mahkeme heyeti, yapılan müdahalenin orantılı olduğunu kabul ederek istinaf yolu açık olmak üzere aralarında Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan’ın da bulunduğu tüm sanıkların beraatine karar verdi.
Duruşmanın ardından Metin Lokumcu’nun yakınları ve avukatları sloganlar eşliğinde Trabzon Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Metin Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu, “Karar benim gönlümde yok hükmünde. Babamın çok sağlıklı, gücünün yerinde olduğunu ve o gün haklı mücadele verdiğine inanıyorum. Öfkeliyim, cümleleri seçemiyorum. Sinirime yenik düşmek istemiyorum. Çünkü hala bu coğrafyada yaşıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şarampole uçan otomobil alev topuna döndü

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bir araba, diğer bir arabaya çarptıktan sonra şarampole uçtu. Kazada araba alev topuna dönerken, şoför alevlerin ortasında kalmaktan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgiye nazaran, kaza akşam saatlerinde Bartın-Çaycuma karayolunun Hacılar köyü mevkiinde meydana geldi. Caner D. yönetimindeki 43 AAN 704 plakalı araba, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu birebir istikamete giden Şeyma Uysal yönetimindeki 34 NOC 626 plakalı arabaya çarptı. Çarpmanın tesiriyle yoldan çıkan araba, bariyerleri aşarak sarampole uçtu. Araba şoförü Caner D. ile yanında bulunan Aziz Yatkın araçtan kendilerini dışarı atarken, araba bir anda alev aldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat ve jandarma takımları sevk edildi. İtfaiye takımlarının müdahalesi ile alevler söndürülürken, arabada büyük hasar meydana geldi.
Jandarma kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin