Karabük Postası tarafından
03 Kasım, 2015 14:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

3 Üniversiteden 1’i Karabük Üniversitesi

Yükseköğretim Kurulu’nun uzun zamandır üzerinde çalıştığı akademisyenlere İngilizce eğitimi projesi tamamlandı. Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan, her yıl Fulbright programı kapsamında Türkiye’ye gelen otuz yabancı dil eğitimcisinin eğitici olarak görev alacağı “Akademisyenler için İngilizce Konuşma Becerisi Geliştirme Projesi” ile sanal sınıflarda Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan 150 bin akademisyene yurt içinde veya yurt dışında herhangi bir kursa gitmeden, ücretsiz İngilizce eğitimi verilerek, İngilizce konuşma pratiği kazandırılması amaçlanıyor. İlk etapta uzaktan eğitim stüdyoları bulunan Karabük Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi aracılığıyla eğitimlere başlanılacak. Stüdyolarda öncelikle İngilizce gramer eğitimleri verilecek. Daha sonra bu stüdyolarda interaktif ve soru-cevap şeklinde eğitimler de verilecek. Akademisyenler, derslere katılmak için Yükseköğretim Bilgi sistemi “yoksis.yok.gov.tr” adresinden giriş yaparak, “genel işlemler” menüsü altında “İngilizce konuşma etkinlikleri” sekmesine tıklayıp, açılan sayfadan konuşma Etkinlikleri sekmesi altından Rezervasyon yap butonuna tıklayarak istediği konuyu, saatini ve tarihine seçerek rezervasyon yaptırarak ilgili tarihte derse katılabilecek. Proje kapsamında, etkinlikler dönemlik olarak planlanmakta. 2015-2016 güz dönemi 2 Kasım 2015 tarihinde başlayacak ve yedi hafta sürecek. Etkinlikler hafta içi her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sisteme giriş yapan akademisyenlere eğitimleri hatırlatıcı mailler gönderilecek. Mailler sayesinde akademisyenlerin dersleri takip etmesi sağlanacak. Uzmanlar tarafından belirlenen konular dönem boyunca tekrar edilecek. Dolayısıyla akademisyenler katılmak istedikleri etkinlik için kendilerine uygun tarih ve saatte rezervasyon imkânı bulabilecekler. Her kullanıcıya belirli bir kredi tanımlanacak ve katıldıkları etkinlik kredisi bu krediden düşülecek. Böylece akademisyenler için eşit sürede eğitim süresi dağıtılmış olacak. Sistem, ilk etapta doçent olmaya çalışan yardımcı doçentler için başlayacak. Toplamda yaklaşık 34 bin yardımcı doçente bu imkân sunulacak. Sistemin başarılı olması halinde bütün doçent ve profesörlerin de sistemden yararlanabilmesi imkânı sunulacak. YÖK bu proje ile yardımcı doçentlerin, doçent olma şartları arasında yer alan yabancı dil bilme sorununun çözümüne katkıda bulunmayı amaçladığı gibi, uzaktan eğitimle bütün akademisyenlere hizmet içi eğitim verilmesi hususunda da ilk denemeyi yapmış bulunacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin