Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Ağustos, 2014 07:10 tarihinde yayınlandı
0

2/B’de Son 15 Gün

 2/B kullanıcıları için verilen  6 aylık ek süre 1 Eylül 2014 tarihinde doluyor. Ayrıca yine 6292 sayılı Kanun uyarınca Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı için tanınan başvuru süresinin de aynı geçici madde ile 1 yıl daha uzatıldığı bildirildi.

İl Defterdarı Osman Koçaş, Karabük’te 30 bin adet hazine arazisi olduğunu, 2/B kapsamında ise 5 bin 700 arazi bulunduğunu belirterek,  şimdiye kadar 3 bin 501 adetinin satışının gerçekleştiğini söyledi.

İl Defterdarı Osman Koçaş, “Bildiğiniz gibi Karabük’ün yüzde 70’ ormanlarla kaplı. 30 bin adet hazine arazisi var. 2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı yasa kapsamında 5700 adet 2/B arazisi tespit edilirken, 4763 parselden 3 bin 50’ satıldı.Bu arazilerinin tarıma el verişli olmaması, Karabük dışında olanlara tebliğatta sıkıntı yaşanması, bazı vatandaşların ilgisizliği nedeni ile bazı parsellerin satışı yapılamadı. Eflani ve Yenice ilçelerimizde sıkıntı yaşamadık. 2/B den yararlanmak isteyen vatandaşlarımız 3 Eylül tarihine kadar il ve ilçe Mal Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor” dedi

“TAPU MÜLKİYETİN KARNESİDİR”

Tapusunu almayan vatandaşların teşviklerden de yararlanamayacağını ifade eden Defterdar Koçaş, “Tapu mülkiyetin karnesidir.Hazine arazilerini başka şekilde kullanmak isteyen vatandaşlarımız bize kiralama ve satın alma talebinde bulunuyor. Tapusunu almayan vatandaşlarımız yatırım ya da başka türlü faaliyette bulunmak istediğinde teşviklerden yararlanamaz” diye konuştu.

Başvuru Yapılabilecek Yerler ve İstenilen Evraklar şöyle: Karabük Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü. Başvuru Sırasında Gereken Belgeler; Başvuru dilekçesi, (Dilekçe örneği Defterdarlığımız ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü internet Sitesinde bulunacaktır.), Nüfus cüzdanı fotokopisi,

Son 5 (beş) yıl için ödenmiş ecrimisil bedelleri varsa buna ilişkin belge,  Kanuni mirasçılardan veraset ilamı belgesinin onaylı örneği. Akdi haleflerden Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenmiş hak sahibi veya Mirasçılardan alınmış noter tasdikli yazılı muvafakat, Tüzel kişiler için ayrıca gayrimenkul tasarrufuna izinli olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi.”

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda nafaka anlasmazligi yuzunden esinin evine kursun yagdiran koca yakalandi 97uwZ28f
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da nafaka anlaşmazlığı yüzünden eşinin evine kurşun yağdıran koca yakalandı

Bolu’da dün boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı eve tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kayıplara karışan Reşat G., polis ekiplerinin çalışması sonucu kaçtığı yerde yakalandı. Çiftin boşanmak istedikleri ancak nafaka konusunda anlaşmazlık yaşadıkları için sürecin uzadığı ve şüphelinin bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Ertan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşat G. ile eşi Gurbet G. boşanma kararı aldı. İkisi de ayrılmak istemesine rağmen çift arasında ’nafaka’ ödemesi konusunda anlaşmazlık çıktı. Nafaka krizinin büyümesi üzerine öfkelenen Reşat G., dün akşam saatlerinde Gurbet G.’nin yaşadığı evin önüne geldi. Bir süre evin çevresinde dolaşan Reşat G., daha sonra yanında getirdiği tabancayla eve doğru 2 el ateş etti. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, şüpheli olay yerinden koşarak hızla uzaklaştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ihbar üzerine dün bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri sokakta detaylı çalışma yürüterek boş kovanları muhafaza altına aldı.

Kaçtığı yerde yakalandı

Silahlı saldırının ardından kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Reşat G.’nin kaçtığı ve saklandığı adres tespit edildi. Polis ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla şüpheli koca yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin