Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Kasım, 2014 15:53 tarihinde yayınlandı
0

24 Kasım öğretmenler Günü Safranbolu’da dolu dolu kutlandı

24 Kasım öğretmenler Günü Safranbolu’da dolu dolu kutlandı. Misak-ı Milli Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenler Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde devam etti.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Alkan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Özcan Emekli Öğretmenler Derneği, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda davetlinin katıldığı program yine Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy programda yaptığı konuşmada; anlamlı ve güzel bir günde birlikte olduklarını ifade ederek; “Bizleri yetiştiren, geleceği imar eden her cumhurbaşkanın bile sahip olduğu öğretmenlerin anıldığı, değerlerin ifade edildiği güzel bir günde beraberiz. Şeyh Edebali olmasaydı Osman Bey olmazdı, Akşemsettin olmasaydı, Fatih İstanbul’u henüz fethetmeyecekti, Ebusuud Efendi olmasaydı Kanuni Sultan Süleyman o muhteşem imparatorluğu dünyanın en büyük gücü haline getirememiş olacaktı. Yine bizlerin bugünlere gelmesinin neticesi mutlaka öğretmenlerimizdir” dedi.
Günümüzde teknolojinin hızla geliştiğini vurgulayan Aksoy, katıldığı bir programdaki konudan bahsederek konuşmasına şöyle devam etti; “Çağımızda teknoloji hızla ilerliyor. Bilgisayarlar, telefonlar bunun gibi birçok örnek verebiliriz. Geçtiğimiz hafta katıldığımı bir programda Hindistanlı bir bilim adamının eğitimin gelmiş olduğu aşama ile ilgili hazırlamış olduğu slaytta deniliyor ki öğretmene ihtiyacımız yoktur, bilgisayarlar ile her şey halledilebilir; ama şu unutulmamalıdır ki o bilgisayarları yapanlarda, bilimi ortaya çıkaranlarda öğretmenlerin tam kendisidir. Yani informal eğitim, formel eğitimsiz olamaz. Ben bu anlamda öğretmenlerimizi saygı ile kucaklamak istiyorum. Değerli öğretmenlerimiz inan ki gelecekte bir ideal sahibi insanlar olacak isek geleceğini tasarlayan, geleceğe umut ile bakan bir nesil yetiştirecek isek bu sizlerin elindedir. Hep beraber bunu umut ediyoruz. Bu anlamda da sizlere olan inancımız ve güvenimiz sonsuzdur. İnşallah bugün vesilesi ile tekrar yeniden büyük Türkiye için hep birlikte çocuklarımızı yeniden dizayn ederiz diyorum. Milli ve manevi değerlerine saygılı geleceğe umutla bakan bir gençlik için sizlerle hep birlikte olacağız. Ben tekrar, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.”
BULACAK; “ÖĞRETMENLERİMİZ HER MESLEĞİN MESLEKTAŞIDIR”
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak da yaptığı konuşmada; “Öğretmenlerimiz her mesleğin meslektaşı olarak görmekteyiz. Çünkü her mesleğin yine eğitimini veren her mesleğin kazanılmasında ve hayata yansıtılmasında öğretmenlerimiz vardır” dedi.
Öğretmenliğin zor bir meslek olduğuna dikkat çeken Kaymakam Bulacak; “Öğretmenin malzemesi insandır. Elindeki kaynağı insan ve insanı eğitmek, insanı belli bir kıvama sokmak, insanı yaşadığı toplumda belli bir yere getirmek zor bir iştir. Hepimiz bir anne ve babayız ya da adayıyız. Bizler çocuklarımızın eğitiminde zorlanırken, öğretmenlerimiz hepsi ile meşgul olmaktalar. Yani öğretmenler hem anne baba olmak zorunda hemde çocuklarımızın her şeyi ile ilgilenmek zorunda kalıyorlar. Bunun yanında çocuklarımıza güzel örnek olmak zorundalar. Çünkü çocuklarımızın en başta hayran kaldığı bire bir irtibat kurduğu öğretmeni var. Günümüz çağı hızla gelişmekte, hızla kendini yenilemektedir. Öğretmenlerimiz de bunu takip edip, hem çocuklara anlatmak hem de bunları ülkemizin gelişmesi, daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaktadır. İşte bunları sayarken bizler bile yoruluyoruz. Bu anlamda öğretmenlerimize çok görev düşüyor. Şu da var bu kadar zor bir görev, bu kadar meşakkatli bir vazife ancak sevgi ile yapılabilir. Gerçekten öğretmenlerimiz bizler için çok değerli ve kutsaldır. Ben tekrar bu güzel günde öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen öğretmenler ve öğrenciler arası, öğretmen konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdz ereglili ogretmenler turkiyenin en iyi 24 dijital egitim projesine girdi 66wMSWQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz. Ereğlili Öğretmenler Türkiye’nin En İyi 24 Dijital Eğitim Projesine Girdi

Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.

“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler

Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin