2071 Ünite Kan Toplandı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Şubat, 2015 16:12 tarihinde yayınlandı
0
0

2071 Ünite Kan Toplandı

Türk Kızılayı Genel Başkanlığı, Karabük Türk Kızılayı Şubesi ve Karabük Üniversitesi işbirliği “Her Kan Üç Can” sloganı ile gerçekleştirilen “2071 Kan Bağışı Kampanyası” sona erdi
Türk Kızılayı Genel Başkanlığı, Karabük Türk Kızılayı Şubesi ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile Malazgirt’te, Anadolu’ya mührünü vuran ve 1000 yıl önce inşa edilen Türk tarihi anısına Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde “Her Kan Üç Can” sloganı ile gerçekleştirilen “2071 Kan Bağışı Kampanyası” 2071 ünite kan bağışının yapılması ile sona erdi. İlklerin Üniversitesi 2023 Ünite Kan Bağışı Kampanyasından sonra 2071 Ünite Kan Bağışının toplanması ile bir kez daha herkesi gururlandırdı.
Karabük Üniversitesi Kızılay Öğrenci Kulübü başta olmak üzere tüm öğrenci kulüp ve topluluklarının aktif rol aldıkları “2071 Ünite Kan Bağışı Kampanyası” sabah 09:00 itibariyle başladı ve akşam 20:30’da 2071. Üniteyi Ahmet Topaç’ın vermesi ile sona erdi.
2071’inci ünite kanın bağışlanmasıyla kampanyanın yapıldığı Karabük Üniversitesi Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu’nda adeta sevinç yumağı oluşturuldu.
Bu rekordan onur duyduğunu belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş: “Karabük Üniversitesi’nde ilk defa böyle bir organizasyona şahitlik ediyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki sizlerle gurur duyuyorum. Her renkten, her bölgeden, her bölümden öğrenci arkadaşlarımız var. Burada göstermiş olduğunuz birlik beraberlik, gayret ve şuurdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber olacağız, beraberce bu yolda devam edeceğiz. Ben bu vesileyle geçmiş yıl bu tür kampanyaları başlatıp da şu an aramızda olmayan Kurucu Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı şükranlarla anıyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde gece gündüz demeden çalışan Kızılay Kan Merkezinde çalışan tüm personele, Sağılık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, İdari birimlere, değerli öğrencilere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da daha büyük başarılara ve organizasyonlara imza atmak için hep beraber el ele çalışacağız. Bize düşen sizlere yardımcı olmak, sizlerin önünü açmak; İnşallah niyet güzel olursa akıbette güzel olur demiş atalarımız niyet güzel akıbet güzel inşallah hep beraber olacağız tekrar hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
CACACACACA 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
18 Mart, 2026 09:00 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 17.03.2026 15:27
0
0

GEÇİLMEZ DESTAN 111 YAŞINDA

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

Dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun benzersiz cesareti ve kahramanlığıyla kazanılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de kutlanacak. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en büyük sembollerinden olan zaferin yıl dönümünde, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz de dualarla yad edilecek.

18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Karabük’te düzenlenecek program, saat 10.00’da Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilecek resmi törenle başlayacak. Törende protokol tarafından çelenk sunumu yapılacak, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Program çerçevesinde saygı atışı icra edilecek, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak ve öğrenciler tarafından şiirler seslendirilecek. Törenin sonunda şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfiller bırakılacak ve dualar edilecek.

Anma programı öğle saatlerinde de devam edecek. Saat 12.30’da Çamlık Camii’nde şehitler için mevlit programı düzenlenecek. Günün son etkinliği ise saat 14.00’te 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek tiyatral oratoryo gösterisi olacak. Programda, Çanakkale ruhunu yansıtan sahne performanslarıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşatılması bekleniyor.

MİLLETİN ORTAK HAFIZASI: ÇANAKKALE RUHU

Kendisinden kat kat üstün donanımlı ordulara karşı iman, azim ve vatan sevgisiyle direnen Türk milletinin yazdığı Çanakkale destanı, sadece bir askeri zafer değil; aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliğin en güçlü ifadesi olarak öne çıkıyor. “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdıran bu büyük mücadele, aradan geçen 111 yıla rağmen milletin ortak hafızasındaki canlılığını koruyor.

ŞEHİTLERE VEFA, TARİHE SAYGI

Karabük’te düzenlenecek anma etkinlikleriyle, aziz şehitlerin hatırası bir kez daha minnet ve saygıyla yad edilecek. Yetkililer, tüm vatandaşları düzenlenecek programlara katılarak bu anlamlı günde birlik ve beraberlik ruhunu paylaşmaya davet etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin