blank
Asuman Doğan tarafından
16 Kasım, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

2026 EKPSS Takvimi Açıklandı

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, 2026 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura başvuru sürecine ilişkin ÖSYM tarafından yayımlanan resmi takvimi duyurdu.

Yılmaz, engelli bireylerin kamu istihdamına erişimini güçlendiren bu süreçte, başvuru ve sınav tarihlerinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

2026 EKPSS başvuru ve sınav takvimi şu şekilde açıklandı:

EKPSS Başvuru Tarihleri: 4-24 Şubat 2026, EKPSS Geç Başvuru: 3-4 Mart 2026, EKPSS Sınav Tarihi: 19 Nisan 2026, EKPSS Sonuç Açıklanma Tarihi: 14 Mayıs 2026, Kura başvurularında ise takvim şu şekilde işleyecek: Kura Başvuruları: 28 Nisan-13 Mayıs 2026, Kura Geç Başvuru: 3-4 Haziran 2026 TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, dernek olarak engelli bireylerin kamu kurumlarında istihdam edilmesinin önünü açacak tüm süreçlerde yardımcı olmaya devam edeceklerini belirtti. Yılmaz, başvuru dönemlerinde adaylara bilgi, yönlendirme ve rehberlik desteği sağlamak için hazır olduklarını ifade ederek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin