Reklam
Reklam
2025 temmuz ayi enflasyon
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
24 Temmuz, 2025 14:28 tarihinde yayınlandı
0

2025 Temmuz Ayı Enflasyon Beklentisi Açıklandı!

Temmuz 2025 enflasyon beklentisi yüzde 2,11 oldu. TCMB anketine göre yıl sonu TÜFE tahmini yüzde 29,66’ya geriledi. Temmuz ayı enflasyon oranı 4 Ağustos’ta açıklanacak.

Temmuz 2025 Enflasyon Beklentisi Açıklandı: Zam Hesaplamaları Bu Veriye Göre Yapılacak

Temmuz ayı enflasyon verileri için geri sayım başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından paylaşılan Piyasa Katılımcıları Anketi ile 2025 yılı Temmuz ayına ilişkin enflasyon beklentisi netleşti. Bu veriler, başta memur ve emekli maaş zamları olmak üzere kira artış oranları gibi birçok kalemi doğrudan etkileyecek.

Temmuz 2025 Enflasyon Beklentisi Yükseldi

TCMB’nin reel sektör ve finans dünyasından 65 katılımcıyla gerçekleştirdiği Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre:

Temmuz ayı TÜFE artış beklentisi: %2,11 Yıl sonu enflasyon (TÜFE) beklentisi: %29,66 (önceki anket: %29,86) 12 ay sonrası TÜFE beklentisi: %23,39 24 ay sonrası TÜFE beklentisi: %17,08

Bu beklentiler, 2026 Ocak ayı emekli ve memur maaş zamları için temel oluşturacak ilk veri olarak değerlendiriliyor.

Temmuz Ayı Enflasyon Verileri Ne Zaman Açıklanacak? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2025 enflasyon oranlarını 4 Ağustos 2025 Pazartesi günü saat 10:00’da kamuoyu ile paylaşacak. Ayın 3’ünün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle açıklama ilk iş günü olan pazartesiye ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
BDB82583 8C6B 4767 AC41 DB2A1BAA5A08
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mayıs, 2026 18:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

AYVALIK VE AKGÜL’DEN SAFRANOVA’YA ZİYARET

Karabük’ün tarım ve kırsal kalkınma alanındaki önemli projelerinden biri olan Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi “Safranova”, önemli isimleri ağırladı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevine devam eden Çetin Ayvalık ile geçmiş dönem Safranbolu İlçe Tarım Müdürü ve mevcut İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akgül, Safranova’yı ziyaret ederek proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Gerçekleştirilen ziyarette heyete Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe eşlik etti. Heyet, proje hakkında bilgi alırken Safranova’nın geldiği noktayı değerlendirme fırsatı buldu.

Ziyarette konuşan Başkan Erol Altuntepe, Safranova’nın yalnızca bir tarım projesi olmadığını belirterek, kırsal kalkınma, turizm ve bölgesel marka değerine katkı sağlayan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Altuntepe açıklamasında, “Bölgemizin tarım, kırsal kalkınma ve turizm potansiyeline önemli katkılar sunan, özellikle Safranbolu safranının gelecek nesillere aktarılmasına büyük destek sağlayan Safranova’nın kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte büyük emekleri bulunan Çetin Müdürümüz ve Mehmet Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlimizdeki görevleri sona ermesine rağmen projeye teknik anlamda destek vermeyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Safranova’nın her geçen gün büyümesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ayvalık ve Akgül’ün, projeyi takdirle karşıladığı belirtildi.

Başkan Altuntepe ayrıca, Safranova’ya destek veren Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, meclis üyeleri ve oda üyelerine teşekkür ederek projenin bölge adına önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.

Öte yandan ziyaret kapsamında, bir süredir ortak çalışmalar yürütülen yeni proje hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Safranbolu’dan Bilecik ve İzmir’e uzanacak yeni projenin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtilirken, detayların ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin