blank
Haber Merkezi tarafından
03 Mart, 2025 12:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

2025 Şubat Ayı Enflasyonu Açıklandı: Aylık Enflasyon %2,27

Tüm piyasaların merakla beklediği 2025 yılı Şubat ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı.

Şubat ayındaki aylık enflasyon, bir önceki aya göre %2,27 olarak belirlenirken, yıllık enflasyon ise %39,05 seviyesinde gerçekleşti. Ocak 2025’te aylık enflasyonun %5,03 olduğu göz önüne alındığında, bu verilerdeki değişim dikkat çekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın alım gücü ve gelir durumlarını kalıcı olarak iyileştirecek olan fiyat istikrarına ulaşmak için politikalarımızı kararlılıkla uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

TÜİK’in verilerine göre, Şubat 2025’te bir önceki yılın Aralık ayına göre enflasyon %7,42, on iki aylık ortalamalara göre ise %53,83 olarak kaydedildi.

Enflasyon Verilerinin Detayları

Ana harcama grupları itibarıyla, Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren grup %20,84 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ancak eğitim grubunda, bir önceki yılın aynı ayına göre artış %94,90 ile en yüksek seviyeye ulaştı.

Bir önceki aya göre ise giyim ve ayakkabı grubunda %5,06’lık bir azalma gözlemlenirken, eğitim grubunda %9,92 oranında bir artış yaşandı. Bu durum, eğitim hizmetlerinin fiyatlarındaki yükselişi gözler önüne seriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya paylaşımında: “Dokuz aydır gerileyen yıllık enflasyon şubatta yüzde 39,1 gerçekleşti. Temel mallarda yıllık enflasyon geçen yılın aynı ayına göre 32 puan düşüşle yüzde 21,7, hizmet enflasyonu ise 35 puan düşüşle yüzde 59,8 oldu. Dezenflasyon sürecini destekleyen maliye ve gelirler politikaları ile beklentilerdeki iyileşme sayesinde enflasyondaki istikrarlı düşüşün devam etmesini bekliyoruz.”iİfadelerinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin