Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2024’te Asgari ücret ne kadar olur?

Manşet Yayın: 10.10.2023 15:29 |Güncelleme:27.12.2023 16:29
2024’te Asgari ücret ne kadar olur?

Asgari ücret komisyonu, Ocak ayında asgari ücrete ne kadar zam yapacak?

Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 Asgari ücret zammı için son tahminler milyonlarca çalışanın takibinde. Asgari ücret son olarak Temmuz ayında yapılan ara zam ile 11.402 liraya yükselmişti.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre, memurlara yüzde 50 artış olacağını söyledi. Yıl sonu itibarıyla yüzde 40-45 arası bir altı aylık enflasyon bekleniyor.  Bu nedenle uzmanlar, en az yüzde 40’lar seviyesinde artış olacağını, asgari ücretin net 15 bin liradan başlayacağını açıkladı. Uzman görüşlerine göre 15 bin TL’nin altında olmayacağı ifade edildi. (Yusuf Korkmaz)

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Balı ile ünlü Anzer Yaylası’na çıkan vatandaşların kar şaşkınlığı

Dünya Yayın: 14.05.2024 12:48
İhlas Haber Ajansı
Balı ile ünlü Anzer Yaylası’na çıkan vatandaşların kar şaşkınlığı

Rize’nin balı ile dünyaca ünlü Anzer Yaylası’na çıkan vatandaşlar Mayıs ayında kar şaşkınlığı yaşadı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Mayıs ayının gelmesine rağmen sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyretmeye devam ediyor. Rize’nin endemik bitki türünden kaynaklı balı ile bilinen İkizdere İlçesi’ne bağlı dünyaca ünlü Anzer Yaylası’nda dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıksız devam etti. Mayıs sabahına uyanan Anzer Yaylası sakinleri, etrafı bembeyaz karla kaplı görünce neye uğradığını şaşırdı. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Paylaş: