Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

2023-2024 Eğitim-Öğretim Hazırlıkları Devam Ediyor

Manşet Yayın: 16.08.2023 15:07
2023-2024 Eğitim-Öğretim Hazırlıkları Devam Ediyor

Karabük’te 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıkları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş eğitim kurumları müdürleri ile toplantılarına devam ediyor.

2.Bölge Eğitim Bölgesi Müdürleri ile Fatih İlkokulu’nda değerlendirme toplantısı yapan Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Okulların Yeni Eğitim Öğretime Dönemine Hazırlanması, Okullarda Devam Eden İnşaat, Bakım ve Onarım Çalışmaları, Yaz Kursları, LGS ve YKS Başarı Durumu, Rehberlik Faaliyetleri, Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtımı, ŞÖK, Zümre Toplantıları, Okul Kültürü Oluşturulması, Projeler, Yarışmalar, İletişim, Okul Aile Birliği Faaliyetleri ve Resmi Yazışmalar konularında istişarelerde bulundu.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının ve rotasyon sebebiyle okullarda yeni göreve başlayan okul müdürlerinin görevlerinde başarılar dileyen Müdür Akbaş; “Türkiye Yüzyılı şile yeni eğitim öğretim dönemine çok daha güçlü hazırlanıyoruz. Bakanlığımızın üst düzey eğitim politikalarıyla ve Karabük eğitim ailemizin güçlü kadrolarıyla Türkiye Yüzyılı Vizyonuna Yakışır şekilde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılını akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif başarıları ile tamamladık. Bu anlamda öncelikle bu sürecin başkahramanları olan öğretmenlerimize, siz değerli yöneticilerimize ve Karabük eğitim ailemizin tüm fertlerine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarımızın devamını diliyorum.

Sevk ve idarede tüm yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve memurlarımız bize güç veriyor. İstişare ve ortak akıl ile tüm iş ve işlemlerimizi idame ettiriyoruz ve bu da bize başarıyı getiriyor. Bu düstur ile çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz.

Değerli arkadaşlar, Başarımızın sürdürebilir olması açısından 2023-2024 eğitim öğretim yılına girdiğimiz bu süreçte eğitim-öğretim hazırlıklarını, bakım, onarım ve tadilat çalışmalarımızı, stratejik planımızı ivedilikle tamamlayalım. ŞÖK, Zümre ve Kurul toplantılarını büyük özveri ile gerçekleştirelim ve alınan kararları zamanında harfiyen uygulayalım. Bu toplantılar okulumuzun vizyonu ve misyonu açısından çok önemli.

Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen ücretsiz ders kitaplarını öğrencilerimizin masasının üzerine bırakalım.

Büyük ve Güçlü Devletimiz eğitim öğretime geniş imkânlar sunmaktadır. Bu imkanlar doğrultusunda okullarımızın belirli alan ve bölümlerinde düzenlemeler yapalım ki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz okullarına geldiklerinde değişiklikleri fark etsinler.

Hepinizin de bildiği üzere öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası düzenlenen sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yarışmalara katılıyor ve önemli dereceler elde ediyorlar. Öğrencilerimizin akademik başarıyla birlikte kendilerini bu yarışmalara katılarak gerçekleştirmesi ve sosyalleştirmesi çok değerli ve önemli. Bu anlamda okulunuzda yapılan her türlü faaliyeti kayıt altına almalısınız. Öğrencilerimizi kademe kademe takip etmelisiniz. Bu takip hem öğrencilerimizin başarısını artıracak hem okulumuzun vizyonunu daha kalıcı hale getirecektir.

Bakanlığımız koordinesinde akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulması, okullar arası başarı farklarının azaltılması, eğitimde imkân ve fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi amacıyla Ortaöğretimde 10.000 Okul/Lisedeyiz projesi çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Okullarımızda dersliklerin yanı sıra kütüphanelerinden bilişim atölyelerine kadar öğrencilerimizin kullanabileceği çok amaçlı alanlarımız bulunmaktadır. Öğrencilerimizin bu alanları en aktif şekilde kullanmaları noktasında teşvik edelim.

Okul inşaatı, bakım, onarım ve tadilat çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çalışmaları yakından takip ediyoruz.

Okul yöneticilerimizin öğretmenlerle, veli ve vatandaşlarla olan ilişkilerinde etkili iletişim kurmaları çok önemli. Velilerimizi bilgilendirelim ve bilinçlendirelim. Günümüzde, değişimler ve gelişmeler dinamik bir süreç içerisinde hızla devam etmektedir. Bu hassas sürecin sağlıklı ve başarılı bir şekilde yönetilmesinin temelinde iletişim vardır. Kritik konuları mutlaka ilgili şube müdürümüz ile paylaşalım. Koordinasyon son derece önemlidir. Sürekli irtibat içerisinde olalım. Bu bağlamda her birimizin ulaşılabilir olması son derece önemlidir.

Bu düşünceler ile hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Konuşmasının sonunda İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, toplantıya katılan yöneticilerimize teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Merkezi)

 

.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’da özgür piyasada fındık 100 lirayı aştı

Ekonomi Yayın: 22.09.2023 00:48
Kaynak: İHA
Ordu’da özgür piyasada fındık 100 lirayı aştı

Ordu’da hür piyasada fındık fiyatları 100 lira düzeyine ulaşırken, üreticiler fındıklarını depolayacaklarını söyledi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği İdare Heyeti Üyesi Arslan Soydan, “Serbest piyasa süratli bir halde yükselişe geçti ve 100 lira düzeylerinde hatta birtakım noktalarda üzerinde alım yapan alıcıları görüyoruz, bu yükseliş devam edecektir” dedi.

Türkiye’de en fazla fındık üretimimin yapıldığı Ordu’da hür piyasada fiyatlar 100 lira düzeylerine kadar yükseldi. Üreticiler, fiyatların daha da artacağını düşündüklerini, bu yıl rekoltenin açıklananın altında olduğunu belirterek, mahsullerini depolayacaklarını söyledi.

“Yükseliş süratli bir biçimde devam edecektir”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği İdare Heyeti Üyesi Arslan Soydan, “TMO fındık alımlarına başladığında özgür piyasa 72 liradan alımlara başlamıştı. Şu anda ise bir aya yakın müddettir fındık pazara iniyor, hür piyasa süratli bir biçimde yükselişe geçti ve 100 lira düzeylerinde hatta kimi noktalarda üzerinde alım yapan alıcıları görüyoruz. Tabi bu yükseliş devam edecektir. Biz üreticilerimize bilhassa hasat bittikten sonra ‘ihtiyacınız kadar fındığı pazara indirin’ formunda açıklamalarda bulunduk. Üreticilerimiz de bunları dikkate aldı ve bu üreticilerin ellerinde fındıkları duruyor, muhtaçlığı olan üreticiler ise pazara fındıklarını indirdi. Şu anda 100 lira düzeylerinde olan fındık fiyatları süratli bir halde yükselecek” diye konuştu.

“Ciddi bir talep var, fındık yok satıyor”

Bu yıl rekoltenin düştüğünü ve Türk fındığının kalitesinin öbür ülkelere nazaran çok yüksek olduğunu aktaran Soydan, “Bahçede görülen fındık ağustos ayında harmana gelmedi. Yani genel bir rekolte düşüşü var. Bu düşüş karşısında nitekim ülkemizde üretilen fındığa da önemli bir talep var. Fındık çok kıymetli bir ihracat eseri. O açıdan fındık yok satıyor. Üreticinin bu günlerdeki fiyatlar, hasattan çabucak sonra bekledikleri fiyatlardı. En azından fındığını elinde bulunduran üreticilerimize yüksek fiyattan sağma fırsatı doğdu” sözlerine yer verdi.

“Verim ve kaliteyi arttırmamız lazım”

Serbest piyasada oluşan fiyatların 2024 yılı dönemini da olumlu istikamette etkileyeceğini aktaran Soydan, “Talebin ağır olduğu Türk fındığının yerini öbür bir ülkenin fındığının dolduramayacağını açıkça görüyoruz. Onun şuan oluşan fiyatların, gelecek dönem daha da âlâ olacağını düşünüyoruz. Bizim de fındığımıza en düzgün formda bakarak, randıman ve kaliteyi arttırmamız lazım” biçiminde konuştu.

Zeynep Şahin isimli fındık üreticisi oluşan 100 TL’lik fiyatın kendisi için yetersiz olduğunu, bu sebeple mahsulünü depoda bekleteceğini söyledi. Şahin, “Şu anda piyasa yeterli üzere lakin ileride daha güzel olacak üzere. Bu sene kayıp var, yaklaşık 1 ton eserimiz olur” biçiminde konuştu.

İsmet Sırtbaşı isimli üretici de kimi manavlarında fındığın 105 liradan da alıcı bulduğunu söyledi. Piyasada fındığın biraz daha yükselmesini beklediğini belirten Sırtbaşı, sonrasında ise depolayacak yeri olmadığı için satacağını tabir etti.