Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Aralık, 2020 10:28 tarihinde yayınlandı
0

2020’nin son İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı

5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 24. maddesi gereğince, idarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek düzenleştirilmesi, teşkilatın ahenkli çalışması için gerekli tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla İl İdare Şube Başkanları toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Gürel’in yanı sıra, Vali Yardımcıları ile Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri katıldı.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, diğer Bakanlıklar ve Valilik tarafından verilen emir ve talimatlar ile İl Hıfzısıhha Meclis Kurulu Kararlarına harfiyen uyulması yönünde kurum müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Fuat Gürel; Sağlık başta olmak üzere, Kamu Personelinin İzinleri, HES Kodu Zorunluluğu, Vefa ve İSDEM sistemine yönelik kurumlardan talep edilecek personel ihtiyacının mutlaka karşılanması, Pandemi Denetim Ekipleri ve Komisyonları, İSDEM Başarı Oranı, İzolasyon Tedbirleri, Yılbaşında Uygulanacak Olan Sokağa Çıkma Kısıtlamasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, Şehir İçi Toplu Ulaşım, 65 Yaş Üstü ve Üzeri ile 20 Yaş Altı Vatandaşlar, Sosyal Mesafe, Sigara İçme Yasağı Bulunan Yerlerin Denetimi, Koruyucu Maske Kullanımı, Kronik Hastalar ile 60 Yaş Üstü vatandaşları, Yayınlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin kurum amirleri tarafından düzenli olarak takip edilmesi ve rehber doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınması, Covid-19 Kapsamında Uygulanan Cezalar, Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim Eğitim Faaliyetleri, Yükseköğretim Eğitim Faaliyetleri, Doğal Afetler ve Kış Ayında Alınacak Tedbirler, Resmi Yazışma Kurallarına İlişkin Değişiklikler konu başlıkları üzerinden değerlendirmelerde bulunarak, yayımlanan genelge ve talimatlar doğrultusunda hareket edilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

İl İdare Şube Başkanları toplantısı, gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
MANSETTALTIN SAFRANDA MESALE YANDI
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Haziran, 2026 14:52 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

ALTIN SAFRAN’DA MEŞALE YANDI

SAFRANBOLU 4 GÜN BOYUNCA KÜLTÜR VE SANATLA NEFES ALACAK

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve Cittaslow unvanını taşıyan Safranbolu’da bu yıl 27’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Türkiye’nin en köklü ve en uzun soluklu belgesel film festivalleri arasında gösterilen organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden yönetmenleri, yapımcıları, jüri üyelerini ve sinemaseverleri tarihi kentte buluşturdu.

Açılış öncesinde Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, festival alanını ziyaret ederek Festival Komite Başkanı ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye başarı dileklerini iletti.

Festival jürisinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan jüri üyeleri, Altın Safran’ın Türkiye’nin en saygın belgesel film organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak finale kalan eserlerin yüksek kalitesine dikkat çekti.

Yoğun katılımla gerçekleşen açılış programında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kentin geçmişini koruyarak geleceğe taşıyabilen ender yerleşimlerden biri olduğunu belirterek, “Safranbolu aslında büyük bir belgeselin canlı kahramanıdır. Sokakları, konakları, hanları ve insan hikâyeleriyle yaşayan bir hafızaya sahiptir. Belgesel sinema da tam olarak bunu yapar; hatırlatır, kayıt altına alır ve gelecek kuşaklara aktarır” dedi.

Belgesel sinemanın insanlığın ortak hafızasını canlı tutan önemli bir sanat dalı olduğunu ifade eden Köse, kültür ve sanatın farklı coğrafyaları ortak duygularda buluşturan güçlü bir köprü görevi gördüğünü söyledi. Safranbolu’da kültür ve sanatın yalnızca bir etkinlik değil, aynı zamanda bir kalkınma modeli olarak görüldüğünü kaydeden Köse, festivalin de bu anlayışın en önemli yansımalarından biri olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından festival meşalesi protokol üyelerinin katılımıyla yakılarak 27. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali resmen başladı.

FESTİVAL COŞKUSU DEVAM ETTİ

Festival coşkusu gece boyunca müzik ve eğlence etkinlikleriyle devam etti. Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen programda sahne alan yerel müzik grubu Safran Ekspres, seslendirdiği eserlerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden yüzlerce kişi festival heyecanını paylaşırken, gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan DJ Aytuğ Özdemir de performansıyla coşkuyu zirveye taşıdı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklere katılan Başkan Elif Köse de vatandaşlarla birlikte festival heyecanını yaşadı. Dört gün sürecek festival boyunca belgesel film gösterimleri, söyleşiler, paneller, sergiler ve çeşitli kültürel etkinliklerle Safranbolu, kültür ve sanatın merkezi olmaya devam edecek.

 

MANSETALTIN SAFRANDA MESALE YANDI 6 MANSETALTIN SAFRANDA MESALE YANDI 7

Bizi sosyal medyadan takip edin