Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2016 15:05 tarihinde yayınlandı
0

2016-2017  Eğitim Öğretim Yılı Bugün Başlıyor

 

Yeni eğitim ve öğretim dönemi bugün başlayacak.  Karabük’te yeni eğitim döneminde 37 bin öğrenci ve 2809 öğretmen ders başı yapacak. FETÖ operasyonları sonucu görevinden ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerin yerine ise görevlendirmeler yapıldı.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması nedeniyle  bugün saat 09.30’da  Atatürk Anıtında tören düzenlenecek. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşımız okunacak. Çelen sunumundan sonra Belediye Bandosu eşliğinde Necatibey Caddesini takiben Yenişehir Merkez Kapalı Spor Salonuna kadar İlköğretim Haftası, Şehitlerimiz ve Milli İradeye Saygı Yürüyüşü yapılacak.

Merkez Kapalı Spor Salonundaki tören saat 10.00’da başlayacak. Saygı duruşu ve İstikal Marşımızın okunmasını takiben protokol konuşmaları yapılacak. Daha sonra 4. Sınıfları temsilen 4 öğrenci  1. Sınıfları temsilen 4 öğrenciye hoşgeldiniz çiçeği takdim edecek. Öğrencilerin şiir okuması ve gösterilen ardından buradaki tören sona erecek.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlayacak olması nedeniyle açıklama yapan  İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, okulların açılış tarihinde bir değişiklik olmadığını, 2015/2017 eğitim ve öğretim döneminde  37 bin öğrenci ve 2809 öğretmenin ders başı yapacağını ifade ederek,  “Yeni eğitim ve öğretim döneminde 37 bin civarında öğrenci, 2809 öğretmen ders başı yapacak.Yine 1 ilkokul, 1 ortaokul, 3 İmam Hatip Ortaokulu ve 2 İmam Hatip Lisesi olmak üzere 7 yeni okul açıldı. Yaz sezonunda okullardaki bakım onarım çalışmalarımız devam etti. 11 okulda onarım çalışmaları biterken, 27 okulda çalışmalar devam ediyor. 31 okulunda ihalesi yapılacak, 8 okulda ise çevre düzenlemesi sürüyor. Yine uyum programı çerçevesinde okul önce ilkokul birinci sınıf, ortaokul 5 sınıf öğrencilerinde ortaya çıkacak kaygıları gidermek için 10 pilot okulda okul müdürleri, rehber öğretmenler, birinci sınıf öğretmenleri, 5 sınıf Türkçe ve sosyal bilgiler öğretmenleri olmak üzere toplam 60 öğretmen Perşembe günü eğitimden geçecek” dedi

Diğer yandan FETÖ terör operasyonları kapsamında açığa alınan, görevlerinden ihraç edilen öğretmenlerin yerine gerekli görevlendirmelerin yapıldığını belirten Müdür Ali Köse, norm fazlası öğretmenlerin hepsinin açık yerlerde görevlendirildiğini ve  hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 12
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Cıva’dan su kesintisi açıklaması

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, ilçede iki gündür devam eden su kesintileri nedeniyle arızanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Kazı alanında eline aldığı parçalanmış asbest boruyu gösteren Başkan Cıva, mevcut şehir şebekesinin artık kullanım ömrünü tamamladığını söyledi.

Yaklaşık 48 saattir süren su kesintileri vatandaşların tepkisine neden olurken, çalışmaları yerinde takip eden Cıva, ekiplerin arızayı gidermek için yoğun mesai harcadığını belirtti. Eskiyen altyapının ciddi sorunlara yol açtığını ifade eden Cıva, “Vatandaşımız haklı, susuz yaşamak kolay değil. Ancak kullanılan borular 30-40 yıllık asbest hatlardan oluşuyor. Şebeke artık dayanmıyor ve parçalanıyor. Ekiplerimiz gece geç saatlere kadar çalıştı, bugün de çalışmalar sürüyor” dedi.

İlçedeki su kaybının ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Başkan Cıva, depodan çıkan suyun büyük bölümünün kaçaklar nedeniyle yer altında kaybolduğunu söyledi. Altyapının yıllardır yenilenmediğini vurgulayan Cıva, doğalgaz çalışmaları sırasında boruların da değiştirilmesi gerektiğini ancak bunun yapılmadığını dile getirdi.

Sorunun kalıcı çözümü için yeni bir altyapı projesi hazırladıklarını açıklayan Cıva, “Bahane üretmeye değil, çözüm üretmeye geldik. En kısa sürede şebekeyi yenileyerek ilçemizin su sorununu kökten çözmek istiyoruz. Yaşanan aksaklık nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diliyor, biraz daha sabır bekliyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin