Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Aralık, 2014 15:19 tarihinde yayınlandı
0

2015’de NARKOTİM Hizmete Girecek

Karabük Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadelede son 10 ayda rekor kırarken, 18 Yılda ele geçirilen 31 kilo uyuşturucuya karşılık, 10 ayda 58 kilo uyuşturucu ele geçirildi. İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever yaptığı açıklamada; NARKOTİM’in 2015 yılında hizmete gireceğini belirterek, zehir tacirlerine yönelik operasyonların da devam edeceğini söyledi

Karabük Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu ile mücadelede son 10 ayda rekor kırdı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü 1995 yılından bu yana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Şube Müdürlüğünün çalışmalarıyla 18 yılda kent genelinde 31 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmesine karşın son 10 ayda 58 kilo gibi rekor bir seviyede uyuşturucu madde ele geçirilmesi dikkat çekti.
18 Şubat 2014 tarihinde Karabük İl Emniyet Müdürü olarak atanan Dr. Serhat Tezsever’in göreve başlaması ile birlikte kent genelinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında belirlenen hedefler doğrultusunda yapılan operasyonlar kapsamında bir yıllık çalışma zarfında 18 yılda ele geçirilen uyuşturucu maddesinin iki katına ulaşıldı.
1995 yılında Karabük’ün il olması ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesini 1995 – 2013 yılları arasında geçen 18 yıllık sürede 31 kilo uyuşturucu madde ele geçilirken, bu yıl 10 aylık sürede ise 18 yılda ele geçilen uyuşturucunun iki katına ulaşılarak 58 kilo uyuşturucu madde ele geçildi.
Uyuşturucu tacirlerinin gizli bölmelere sakladıkları uyuşturucuların bulunmasına katkı sağlayan 2 yaşındaki Belçika kurdu ‘Şila’nın da verdiği desteklerle kent genelinde uyuştucuya geçit vermeyen Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, çalışmaların bir ekip halinde ve birimlerin ortaklaşa çalışması ile ortaya çıktığını söyledi.
“18 YILDA 38 KİLO, 10 AYDA 58 KİLO”
Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, uyuşturucu operasyonlarında ‘Şila’nın katkısının büyük olduğunu da belirterek, “ 1995 yılından bu yana KOM Şube Müdürlüğünün çalışmalarıyla 1995-2013 yılları arasında 31 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmesine karşın son 10 ayda 58 kilo gibi rekor bir seviyede uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlarda 106 şahısa işlem yapılmış olup, 12 şahıs tutuklanmıştır. Kısacası, 18 yılda 31 kilo, son 10 ayda 58 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Göreve geldiğimiz günden buna özellikle gençlerimizi zehirlemeye çalışanları tespit ederek Terör, İstihbarat ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğümüzce takibe alarak son 7 ayda 60 tane uyuşturucu operasyonu yaptık. Tabi bu iş sadece yapılan operasyonlarla da bitmiyor. KOM Şube Müdürümüz Raif Arabacı ve uzman arkadaşlarımız tarafından yürütülen eğitim faaliyetleri kapsamında şuanda 52 okulda 4 bin’e yakın öğrencimize “Madde Bağımlılığı” konusunda eğitim verilerek gençlerimizi bilgilendiriyoruz” dedi.
“NARKOTİM GÖREVE BAŞLAYACAK”
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında başlatılan “Narkotim” projesinin gelecek yıldan itibaren Karabük’te de başlayacağını kaydeden Tezsever, “Narkotim projesi Başbakanımızın talimatları üzerine açıldı. Proje kapsamında ilk etapta 11 il seçildi. Bu proje uyuşturucu ile mücadelede hükümetin kararlılığını göstermektedir. 2015 yılının sonuna kadar 81 il ve 28 riskli ilçede Narkotim birimleri kurulacak. Karabük’te de 2015 yılının başından itibaren bu birimi hayata geçireceğiz. Narkotim projesinde görev yapacak olan arkadaşlarımız kent genelinde özellikle insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde görev yapacaklar. Uyuşturucu madde temini ve satışını yapanlara engel olacaklar. Bizler zaten 10 aydır bu kapsamda Karabük’te büyük özveri ile çalışıyoruz. Bunun örneğini de son 10 ayda yaptığımız operasyonla ortaya koyduk” ifadesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bakan gurlek aciklamisti 20 yillik faili mechul olayi zanlilari adliyede EGUsR1dC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bakan Gürlek açıklamıştı: 20 yıllık faili meçhul olayı zanlıları adliyede

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, 2006 yılından bu yana faili meçhul kalan bir kadın cesedinin kimliğinin tespit edildiğini ve olayla ilgili 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıklamasının ardından, Samsun’un Bafra ilçesinde 20 yıllık cinayet dosyası kapsamında gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Samsun’un Bafra ilçesinde 14 Mart 2006 tarihinde Ozan Çayı’nda bulunan ve uzun yıllar kimliği tespit edilemeyen kadın cesedine ilişkin faili meçhul cinayet dosyasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Mayıs 2026 tarihinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na gönderdiği yazıda, JASAT personelinden özel bir ekip kurulmasını istedi. Yazıda, Ozan Çayı’nda bulunan cesedin 25 yaşlarında bir kadına ait olduğunun değerlendirildiği, ölümün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı meydana geldiği ve dosyada bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilemediği belirtildi.

Yalova’da 2004 yılından bu yana kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı

Soruşturmanın yeniden derinleştirilmesiyle birlikte JASAT ekipleri, 2005-2006 yılları arasında kayıp ihbarı verilen kadınlara ilişkin daraltılmış çalışma yaptı. Yapılan analizlerde, cesedin Yalova’da 2004 yılında kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı’ya ait olabileceği değerlendirildi.

Bu kapsamda Gülcan Yazıcı’nın kızı Sultan Orta’dan DNA örneği alındı. Bafra Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla buluntu cesetten elde edilen DNA profili ile kızından alınan biyolojik örnekler karşılaştırıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, kimliği meçhul cesedin DNA profili ile SO kodlu kişinin DNA profili karşılaştırıldı. Raporda, kimliği meçhul şahsın yüzde 99,99 ihtimalle SO kodlu kişinin biyolojik annesi olabileceği tespit edildi. Böylece 2006 yılında Ozan Çayı’nda bulunan kadın cesedinin, kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı’ya ait olabileceği yönündeki değerlendirme DNA raporuyla güçlendi.

17 Kasım 2005’te kızının doğum günü için Bafra’ya gelmiş

Dosyada yer alan araştırma ve analiz tutanağına göre, Gülcan Yazıcı’nın 17 Kasım 2005’te kızının doğum günü için Bafra’ya geldiği, çocukları Sultan ve Selim’i ziyaret ettiği, bir süre sonra köyden ayrıldığı, kızına bir telefon numarası verdiği ve daha sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

JASAT ekiplerinin yaptığı çalışmada, Ozan Mahallesi ile Boğazkaya ve Darboğaz Mahallelerinin birbirine yakın olduğu, Gülcan Yazıcı’nın son görüldüğü yer ile cesedin bulunduğu bölge arasında bağlantı kurulduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında, dosyada adı geçen N.Y., B.A. ve O.O. isimli şahısların “olası şüpheli” olarak değerlendirildiği, bu kişilerin ikametlerinde arama yapılması ve eş zamanlı olarak gözaltına alınmaları için işlem başlatıldığı öğrenildi.

Zanlılar Bafra Adliyesi’nde

Savcılığın talimatı doğrultusunda, şüphelilerin adreslerinde 2 Haziran günü saat 07.00 ile 12.00 arasında yapılan aramalar sonucunda 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, geniş güvenlik önlemleri altında Bafra Adliyesi’ne sevk edildi.

Yaklaşık 20 yıldır faili meçhul olarak kalan cinayet dosyasında, DNA raporları ve JASAT ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla önemli delillere ulaşıldığı belirtilirken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin