Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2015 14:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

2015-2016 Eğitim – Öğretim yılı dün çalan ilk ders zili ile start aldı. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Aydınlıkevler İlkokulu ve Ortaokulunda tören düzenlendi. Törene Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilal Tırnakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Defterdar Osman Koçaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse “Sizler bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek ve medeni birer insan olarak yetişmek için buradasınız. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. “Geçmiş Bayramınız Mübarek Olsun” diyerek konuşmasına başlayan Vali Orhan Alimoğlu “Siz bu okulda hayata hazırlanacaksınız, her gün kendinizi yoklayın. Bugün bana devamlı lâzım olacak ne öğrendim diye sorun. Branşımız insanlıktır, gaye iyi insan olmaktır. Her gün öğretmenlerinize en az 6-7 iyi soru sorun. Tam anlamadığınız cümle- kelime okunmamış demektir. Onun için önce tam anlayarak okumaya alışırsanız gerektiğinde hızlanırsınız. İlkokulu bitirenler asgari bin iyisi bin beş yüz, ortaokulu bitirenler asgari iki bin iyisi iki bin beş yüz, lise mezunları asgari üç bin iyisi üç bin beş yüz kelimeyle okuyup yazabilmeli, konuşabilmeli, bu hedefimiz olmalı. Öğretmenlerimizin gerekenleri yapacağına inancımız tamdır. Anne babalar özellikle anneler çocukların ilk ve daimi hocalarıdır. Birlikte hikâye, şiir, ders kitabı okumayı vazife bilmeliler. Çocuğunuzun okuduğunu anlıyorsanız, o size anlamadığınızı anlatabiliyorsa mesele anlaşılmış demektir. Ders yılımız hayırlı uğurlu olsun, öğrencilerimizin gözlerinden öper, hepinizi muhabbetle selâmlarım. Açılış konuşmalarının ardından Aydınlıkevler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu. Tören 8. sınıf öğrencilerinin 1. sınıfa yeni başlayan minik öğrencilere hoş geldiniz çiçeğini vermeleriyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzon’da kayıp genç her yerde aranıyor

Trabzon’da 4 gün önce evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 25 yaşındaki Enes Terzi her yerde aranıyor. Kayıp gence ait olduğu değerlendirilen kıyafetlerin son olarak Beşirli dolgu sahasında bulunmasının ardından sahil ve denizde de geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.
Trabzon’un 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ndeki evinden 27 Ocak tarihinde çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 25 yaşındaki Enes Terzi’ye ait olduğu değerlendirilen kıyafetler Beşirli dolgu sahasında bulunmasının ardından arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Bölgeye AFAD, Sahil Güvenlik, polis ve arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Sahil hattı ve çevresinde geniş çaplı arama faaliyeti başlatan ekipler, çalışmaları karadan, denizden ve havadan sürdürüyor.
Arama çalışmaları kapsamında AFAD ekiplerince drone ile havadan tarama yapılırken, dalgıç ekipleri denizde arama gerçekleştiriyor. Sahil Güvenlik ve polis botları da deniz yüzeyinde arama-tarama faaliyetine katılıyor.
Öte yandan, bölgede sürdürülen arama çalışmalarını, sahil kesiminde toplanan bazı vatandaşların da meraklı gözlerle takip ettiği görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin