200 Yıllık Çam Ağacı Restore Edildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Ağustos, 2015 14:18 tarihinde yayınlandı
0
0

200 Yıllık Çam Ağacı Restore Edildi

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Keltepe bölgesinde bulunan 200 yıllık çam ağacını restore etti.
Karabük Keltepe mevkinde bulunan ve halk arasında Akdede Kocaçam olarak bilinen ve Karabük’ün manevi kurucusu Horasanlı Evliya Bahattin Gazi Hazretlerinin ölümünden önce dinlenip ikindi namazını kıldığı ve 200 yıllık çam ağacı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından özel bir yöntemle restore edildi.
Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, bu tür çalışmanın bölgede ilk defa yapıldığını belirterek, ”Keltepe mevkiinde bulunan bu anıt ağacın gövdesi bir insan girecek şekilde kavuk oluşmuş idi. Orman İşletme Müdürlüğü olarak ağacın ömrünü uzatmak için, ilk olarak çürümüş olan kısımları temizledik. Ondan sonra özel ilaç ile ilaçladıktan sonra içine PVC kaplı sıva ile bir kalıp ile poliüretan köpük ile kavuğu kapladık. Böylece bu ağacı rüzgar ve fırtınalara karşı korumuş olduk. Dallarını da özel bir aşı ile koruyup etrafını da ağaç çitle koruma altına aldık” dedi.
AĞACIN ÖMRÜNÜ UZATTIK
Bu yöntemle ağacın ömrünü uzattık diye düşündüklerini belirten Müdür Uzunsoy, ”Böylece fırtına, rüzgara karşı ağacın ömrünü uzattık diye düşünüyoruz. Ağaç 180-200 yıllık bir ağaç. Hem yaşlı hem de gövdesinin kavuk şeklinde olması nedeniyle her an devrilmesi mümkündü. Bu tedbirleri alarak ağacın ömrünü uzatmış olduk. Ayrıca ağacımızı gelecek nesillere aktardık” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk demir kartal sahasinda fenerbahceye maglup oldu eVg7sOE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Demir Kartal, sahasında Fenerbahçe’ye mağlup oldu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Karabük Demir Kartal Spor Kulübü, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 96-44 mağlup oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 20.haftasında Karabük Demirkartal GSK, Fenerbahçe’yi konuk etti. Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, ilk devreyi 51-26 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci devresinde skor avantajını koruyan Fenerbahçe, Karabük temsilcisini 96-44 mağlup etti. Konuk ekip bu galibiyetle Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde zirve takibini sürdürdü.

Mücadeleyi Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, siyasi parti il temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, sporcular ve sporseverler takip etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin