Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Ekim, 2018 14:08 tarihinde yayınlandı
0

2 Kasım’da Maskeni Tak, Lösemili Çocuklara Umut Ol!

Lösemili Çocuklar Vakfı, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle lösemili çocukları anlamak ve onlara destek olmak için 2 Kasım’da herkesi maskeye takmaya davet etti.

Vakıftan yapılan açıklamada; “Hafta nedeniyle vaktın yapılan açıklamada “Lösemi (kan kanseri), 20 yıl önce Türk filmlerinin amansız hastalığıydı, Tarık Akan’ın “Canım Kardeşim” filminde de olduğu gibi sonu ölümle biterdi. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35’ini oluşturan lösemi, görülme sıklığı açısından birinci sırada.  Üstelik ülkemizde hızla yaygınlaşan kanser nedeniyle lösemi 1 yaş altındaki çocuklarda da çokça görülmeye başlandı.  LÖSEV olarak 20 yıldır yaptığımız çalışmalarla anlattığımız gibi lösemi tedavi edilebilir, çocuklarımız iyileşebilir. Ancak sağlıklı beslenmeleri, iyi koşullarda yaşamaları ve mutlu olmaları halinde.

Oysaki lösemili çocuklarımız enfeksiyon kapmamak için taktıkları maske, dökülen saçları nedeniyle okullarında, sosyal ortamlarda dışlanıyorlar, moralleri bozuluyor.

LÖSEV olarak bu duruma dikkat çekmek için Lösemili Çocuklar Haftası’nda bir kampanya başlatıyoruz. 2 Kasım’da tüm yurttaşlarımızı “Maskeni tak, lösemili çocuklara umut ol!” diyerek maskeli fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya çağırıyoruz.  Unutmamak gerekir ki lösemi her çocuğun başına gelebilecek bir hastalık. Bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak amacındayız” denildi

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Marifetli gençlik annesiyle üretti

“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.

Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin