191 PROJEDE 25 MİLYAR TL’LİK YATIRIM - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
dqdq 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
14 Ocak, 2026 11:48 tarihinde yayınlandı
0
0

191 PROJEDE 25 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Vali Mustafa Yavuz, 2025 yılı itibarıyla Karabük’te ulaştırma, eğitim, turizm, tarım, enerji, sağlık, konut, imalat ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde toplam 191 proje ve işin yürütüldüğünü açıklayarak, bu projelerin toplam bedelinin 25 milyar 294 milyon 587 bin TL olduğunu söyledi.

Vali Mustafa Yavuz Başkanlığında yapılan 2025 yılının 4. dönem  toplantısında Karabük’te yapılan yatırımlar ve bu yatımlara ayrılan 25 milyar 294 milyon 587 bin TL’lik bütçe dikkat çekti.

Vali Mustafa Yavuz, 2025 yılı itibarıyla Karabük’te; “Ulaştırma, Eğitim, Turizm, Tarım, Enerji, Sağlık, Konut, İmalat ve Diğer Kamu Hizmetleri” sektörlerinde toplam 191 proje ve işin yürütüldüğünü söyledi.  Bu projelerin Karabük’ün kalkınması, yaşam kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir büyüme hedefleri açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Mustafa Yavuz, yürütülen projelerin toplam bedelinin 25 milyar 294 milyon 587 bin TL olduğunu dile getirerek,  projelere önceki yıllarda 6 milyar 880 milyon 745 bin TL harcama yapıldığını, 2025 yılı 4. dönem sonu itibarıyla ise 4 milyar 57 milyon 152 bin TL daha harcama gerçekleştirildiğini söyledi. Bu projelerin 2025 yılı ödeneklerinin 5 milyar 308 milyon 916 bin TL olduğunu belirten Vali Yavuz, yatırım süreçlerinin planlı ve disiplinli bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Vali Mustafa Yavuz, İl Koordinasyon Kurulu’nun; kamu yatırımlarının etkinliği, kurumlar arası uyum ve hizmetlerin vatandaş odaklı yürütülmesi açısından son derece önemli bir platform olduğunu belirtti. Bu toplantıların yalnızca rakamsal verilerin paylaşıldığı toplantılar olmadığını vurgulayan Vali Mustafa Yavuz, aynı zamanda ilin geleceğine yön veren kararların alındığı, ortak aklın ortaya konulduğu zeminler olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Adana Valiliği görevine atanması dolayısıyla İl Koordinasyon Kurulu’na son kez başkanlık ettiğini ifade eden Vali Mustafa Yavuz, konuşmasında görev süresi boyunca benimsedikleri yönetim anlayışına da geniş yer verdi. Şeffaflık, hesap verebilirlik ve ortak aklın kamu yönetiminin temel unsurları olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, Karabük’te yürütülen tüm çalışmalarda bu anlayışı esas aldıklarını ifade etti.

Vali Mustafa Yavuz, kamu hizmetinin makam odalarından değil, sahadan ve vatandaşla birebir temas kurularak yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Bizler vatandaşlarımızın amiri değil, hizmetkarıyız” anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Zaman yönetiminin kamu yöneticileri açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, zamanını etkin kullanamayan bir yöneticinin görevini layıkıyla yerine getiremeyeceğini ifade etti.

Karabük’ün yaklaşık 250 bin vatandaşına karşı sorumluluk taşıdıklarını belirten Vali Mustafa Yavuz, tüm kurumların, yerel yönetimlerin, meslek odalarının, sendikaların, kooperatiflerin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir irade ortaya koyması halinde çözülemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını dile getirdi. Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun Karabük’ün gelişimi için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Vali Mustafa Yavuz ayrıca, 2025 yılı yatırım programında yer alıp ihalesi yapılmayan hiçbir iş kalmadığını belirterek, yalnızca Harmanlar Okulu’nun ihalesinin 16 Ocak’ta, Eskipazar Devlet Hastanesi’nin ihalesinin ise 17 Ocak’ta gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu durumun, Karabük’te yatırımların ne kadar titizlikle takip edildiğinin somut bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Konuşmasının sonunda tüm kurumlara, paydaşlara ve birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarına teşekkür eden Vali Mustafa Yavuz, Karabük’te görev yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek katılımcılardan helallik istedi.

Vali Mustafa Yavuz’un konuşmasının ardından yatırımcı bölge müdürleri ve daire müdürleri söz alarak, 2025 yılında başlanan ve yapımı devam eden projeler ile 2026 yılında planlanan yatırımlara ilişkin İl Koordinasyon Kurulu üyelerine ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu. Karabük Valiliği 3 Nisan Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte subat ayinda 332 konut 33 is yeri satildi uXvESa9p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini yayımladı.

Buna göre, Türkiye genelinde Ocak ayında ilk el konut satışı 37 bin 785, ikinci el konut satışı 86 bin 764 olmak üzere toplam 124 bin 549 konut olarak gerçekleşti.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te Şubat ayında 235’i ikinci el olmak üzere toplamda 332 konut satıldı. İşyeri satışları üzerinden ise 28’i ikinci el olmak üzere toplam 33 iş yeri satışı da gerçekleşti.

Aynı dönemde Zonguldak’ta ise 524 konut, 75 iş yeri, Bartın’da ise 164 konut, 23 iş yerisatışı gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin