Yenice ilçesinde Perşembe günü meydana gelen trafik kazasında Filyos çayında kaybolan 4 yaşındaki Muhammet Emin Şimşek’i 19 dalgıç arıyor.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde öğretmen olan Ökkeş ve Sibel Şimşek çifti rahatsız olan çocuklarını Karabük’te hastaneye getirdikleri sırada Yenice ilçesine bağlı Ören köy mevkisinde Filyos ırmağına uçtu. Kazada öğretmen çiftin cansız bedenleri otomobilden çıkarılırken, 4 yaşındaki Muhammet Emin ırmakta kayboldu. Karabük AFAD ve Zonguldak deniz polisinin yaptığı aramalar sonuç vermeyince çalışmalar bugün yine sürdü. Jandarma Sualtı Arama Kurtarma’dan 9, Zonguldak Deniz polisinden 4 ve Karabük AFAD ekibinden 6 kişi, 10 kilometrekarelik alanda aramalarını sürdürüyor.
Karabük AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, 19 kişi ile aramaları sürdürdüklerini söyleyerek,”Suyun bulanık ve akar olmasından dolayı görüş mesafesi sıfır noktasında. Biz, hem jandarma hem polis ekiplerinden oluşan destekle çalışmaları sürdürüyoruz. Yaklaşık 10 kilometrekare alan üzerinde ekipler arama yapıyor ve şuana kadar bir sonuç almadık. Sonuç alıncaya kadar aramalarımız sürecek” dedi.


19 Dalgıç Muhammet Emin’i Arıyor
AK Parti heyeti Hıdırellez’de köy köy gezdi
Karabük’te AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Hıdırellez dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Baharın müjdecisi ve bolluğun simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez, bu yıl da Karabük’te köy etkinlikleriyle kutlandı. AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, beraberindeki teşkilat mensuplarıyla birlikte il genelindeki çeşitli köylerde düzenlenen Hıdırellez programlarına katıldı.
Anadolu inancına göre darda kalanların imdadına yetişen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen Hıdırellez’de, AK Parti heyeti birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.
Heyet, Karabük merkeze bağlı Acıöz ve Başköy köyü ile Safranbolu ilçesine bağlı Karıt, Tokatlı, Toprakcuma ve Karapınar, Eskipazar’a bağlı Doğancılar, Eflani ilçesine bağlı Güngören ve Ulugeçit köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Etkinliklerde vatandaşlarla sohbet eden AK Parti heyeti, Hıdırellez’in Anadolu’nun köklü kültürel miraslarından biri olduğuna dikkat çekti. Ziyaretlere AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ve teşkilat üyeleri de eşlik etti.

