Safranbolu Araştırmalar Merkezinden Bir İlk Daha
Safranbolu Araştırmaları Merkezi tarafından Safranbolu’nun 1831 yılındaki nüfusunun yer aldığı bilgiler kitap haline getirildi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un yoğun gayretleri ile kurulan Safranbolu Araştırmalar Merkezi, Safranbolu tarihini aslına uygun ve tamamen doğru olan bilgilerden oluşan eserleri gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.
Makam odasında gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile tanıtımı yapılan kitap Doç. Dr. Recep Karacakaya, Yard. Doç. Dr. İsmail Yücedağ ve Nazım Yılmaz tarafından kaleme alınırken, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu Araştırmaları Merkezi’nin yapmış olduğu çalışmalarla 184 yıl önceki nüfusun yer aldığı bilgilerin ” Safranbolu 1831 Nüfus Kayıtları ” adıyla kitap haline getirildiğini söyledi.
Safranbolu’nun 1831 yılında 8 bin 217 erkek nüfusunun olduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti: ” Safranbolu Araştırmaları Merkezi, Safranbolu’daki kültürel değerlerin yazılı kaynağa dönüştürülmesi, Safranbolu’ya dair bundan sonra yapılacak olan bilimsel çalışmalara altlık oluşturmak ve kültür değerlerimizi geleceğe aktarmak üzere belediyemiz tarafından kurulan bir merkezdir. Bu merkez kurulalı 2 yıl olmasına rağmen 14. yayınını basmıştır. Adeta bir yayın evi ve enstitü gibi çalışan merkez, Safranbolu Belediyesinin yaptığı en güzel hizmetlerden birisidir.”
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Yücadağ ise kayıtların 7 Ramazan 1246 hicri tarihinde tutulduğunu kaydetti.


“1831 Nüfus Kayıtları Kitabı” Çıktı
Doğal gaz kokusu sandılar, evde yalnız yaşayan emekli öğretmenin öldüğü anlaşıldı
DÜZCE (İHA) – Düzce’de bir binada vatandaşlar, giriş katta bulunan daireden doğal gaz kokusu geldiğini ihbar ettiler. Kontrole gelen ekipler yalnız yaşayan yaşlı emekli öğretmenin cansız bedeni ile karşılaştı.
Olay, saat 22.00 sıralarında Aziziye Mahallesi 892 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yalnız yaşayan Hüseyin Taraf (68) isimli emekli öğretmenin oturduğu daireden koku yayılmaya başladı. Binada bulunan vatandaşlar, kokuyu doğal gaz kokusu sanarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen doğal gaz ekipleri yaptıkları ölçümlerde kokunun doğal gazdan kaynaklanmadığını tespit ederek, durumu güvenlik güçlerine bildirdiler. Olay yerine gelen polis ekipleri, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla girdikleri evde emekli öğretmenin cansız bedeni ile karşılaştılar. Yaklaşık 4 gün önce öldüğü tahmin edilen Hüseyin Taraf’ın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin anlaşılması için Düzce Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


