Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Temmuz, 2023 16:06 tarihinde yayınlandı
0

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Etkinlikleri Düzenlendi

FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 7. yılı Karabük’te de çeşitli etkinliklerle anıldı.  Karabük Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe yüzlerce vatandaş katıldı. Cuma Pazarı mevkiinden başlayan yürüyüş Kemal Güneş Caddesinde sona erdi

FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 7. yılı Kemal Güneş Caddesinde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Etkinlikler  kapsamında ilk olarak  Cuma Pazarından başlayarak Karabük Ticaret ve Sanayi Odası önünde sona eren Kortej Yürüyüşü yapıldı. Karabük Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe yüzlerce vatandaş katıldı. Cuma Pazarı mevkiinden başlayan yürüyüş Kemal Güneş Caddesinde sona erdi.

Kemal Güneş Caddesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Kur’an-ı Kerim  okunması ile başlayan programa;  Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı K. Albay Garip Gümüş, siyasi parti temsilcileri kurum müdürleri, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabının canlı olarak izlendiği etkinlikler protokol konuşmaları ile devam etti.

Programda konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, “7 sene önce, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk siyasi tarihinde ender rastlanan bir geceyi hep beraber yaşadık. Ülkemizin imkanlarını kullanarak, vatandaşlarımızın hayırseverlik duygularını istismar ederek bu milletin aynı zamanda inancını istismar ederek bizim gibi görünen ama maalesef emelleri, hainlikleri, dışarıdan kontrol edilen bir örgütün ülkemize, demokrasimize, milletimize nasıl hainlik yapabileceğini, nasıl milli birliğimize, demokrasimize darbe yapabileceğini maalesef gördük” dedi.
Cumhurbaşkanının vatandaşları sokaklara davet etmesiyle darbenin seyrinin değiştiğini ifade eden Gürel, “Milyonlarca insanımız meydanlara giderek hem demokrasisine hem milli birliğine sahip çıkmak hem de böyle bir hainliğe karşı çıkmak adına o meydanları doldurdular. Ve gereken cevabı Allah’a şükür verdiler” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının Şirinevler Ticaret Merkezi önünden başlayarak Kemal Güneş Caddesinde sona eren sancak koşusunda taşıdıkları Sancağı Vali Fuat Gürel’e teslim etmelerinin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye öğrencilere ödülleri Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Çiğdem Gürdal’ın 15 Temmuz Özel Konseri, Türk Dünyası ve Kahramanlık Türküleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Görsel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı Çiğdem Gürdal ve Cem Gürdal tarafından Tasavvuf Musikisi ve Halk Dansları gösterileri beğeni ile izlendi.

Hain darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi tüm minarelerden okunan Sela’nın okunmasının ardından etkinlikler sona ererken,  Demokrasi Nöbeti sabaha kadar devam etti. (Haber Merkezi)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin