Bolu’nun Mudurnu ilçesinde diyaliz için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan hastaların yüzü, geçtiğimiz yıl ilçeye kazandırılan merkezle gülüyor. 14 yıldır diyaliz hastası olan ve tedavi için yıllarca uzun yol giden yaşlı kadın, “Uzun yol beni rahatsız ediyordu. Burayı yapanlardan Allah razı olsun” dedi.
Mudurnu Devlet Hastanesinde geçtiğimiz yıl Diyaliz Merkezi hizmete açıldı. Mudurnulu hayırsever Süreyya Astarcı’nın katkılarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 7 yatak kapasiteli merkez, hastalara şifa oluyor. Taşkesti beldesinde yaşayan ve 14 yıldır diyaliz hastası olan 74 yaşındaki Hatice Yiğit, merkez sayesinde artık kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmıyor.
Eşini bir an olsun yalnız bırakmayan 75 yaşındaki Cemalettin Yiğit, “14 senedir diyalize gidip geliyorduk. Eşimin gözlerinde, kulaklarında rahatsızlıklar var. Daha önce Bolu’ya özel diyaliz merkezine gidiyorduk. Mudurnu’ya da açıldı. Burada çok rahatız. Kendimiz getirip götürüyoruz. Aynı zamanda yakıt ücretinden de tasarruf sağlıyoruz” dedi.
Merkezin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Hatice Yiğit, “Merkez çok iyi. Allah razı olsun. 14 yıldır hastayım. Daha önce Bolu’ya gidiyorduk. Uzun yol beni rahatsız ediyordu. Burayı yapanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.


14 yıldır kilometrelerce yol gidiyorlardı, bu merkezle yüzleri güldü
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

