karabuk
İmsak 05:40
Güneş 07:05
Öğle 13:05
İkindi 16:19
Akşam 18:56
Yatsı 20:15
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Şubat, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

14 Şubatta kan hediye ettiler

Zonguldak’ta mahalle muhtarları 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kan bağış kampanyası düzenledi. Kampanyaya katkı verenler kan ihtiyacına katkı sağladı.
14 Şubat Sevgililer Günü’nde azalan kan stoklarına destek vermek amacıyla Terakki Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve İncivez Mahallesi muhtarlarının öncülüğünde Kızılay iş birliğinde Şoförler Odası önünde kan bağış kampanyası düzenlendi. Erken saatlerden itibaren başlayan kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar kan bağışında bulunmak içim form doldurup testlerde geçerek uygun bulundukları takdirde kan verdi.
Otobüste yoğunluk yaşanması üzerine yakınındaki bina da kan bağışı için tahsis edildi.
Akşam saatlerinde kadar sürecek kan bağış kampanyasında 250 ünite kan bağışı hedefleniyor. Bağışla alakalı açıklama yapan Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, “Bugün 14 Şubat Sevgililer günü. Biz bugünün anlam ve değerini taşıması için. Herkes sevgilisine hediye alacak biz bugün ki kanları vatandaşlara hediye edeceğiz. Hedefimiz var. Bugün inşallah 250 ünite kanı toplamak istiyoruz. Çok ziyaretlerimiz oldu. Kurumlara, kuruluşlara, derneklere ve sendikalara gittik. Gidemediklerimizi telefonla aradık. Siyasi partileri de aradık onları da buraya bekliyoruz. İnşallah burada hedefimize ulaşacağız. Yapılmayan tek ilaç kan. Kana gerçekten bu ülkenin ihtiyacı var. Akşam saat: 18:00’a kadar buradayız. 10 tane sedyemiz var. Kimseyi de bekletmiyoruz. Şoförler derneğimiz ve komutanlarımız geldi. Onlara da teşekkür ediyoruz” dedi.
Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Hakan Ergin ise “Muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar bize her zaman yardımcı oluyorlar. Herkesi kan bağışına bekliyoruz. Bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. Bu şekilde düşünerek bütün hastalarımıza şifa olmak istiyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
xxx
Mustafa Akgün tarafından
09 Mart, 2026 14:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kadın El Emeği Pazarının süresi uzatıldı

Safranbolu Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kurulan "Kadın El Emeği Pazarı", vatandaşlardan gelen yoğun talep ve üretici kadınların isteği üzerine 12 Mart Perşembe gününe kadar uzatıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin katılımıyla 6 Mart’ta Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen pazarda, kadın üreticiler el emeği göz nuru ürünlerini sergilemeye devam ediyor. Ekonomik özgürlüklerini kazanma yolunda adım atan kadınlar; gıdadan süs eşyasına, tekstilden takıya kadar pek çok farklı ürünü vatandaşlarla buluşturuyor.

BAŞKAN KÖSE’DEN KADINLARA ZİYARET

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla pazar alanını ziyaret eden Belediye Başkanı Elif Köse, stantları tek tek gezerek kadın üreticilerle sohbet etti. Yoğun katılımın gözlendiği meydanda satışlar hakkında bilgi alan Köse, kadınlara günün anısına bileklik hediye etti.

Ziyaret sırasında memnuniyetlerini dile getiren kadın üreticiler ve vatandaşlar, Safranbolu Belediyesi’nin kadınlara yönelik uyguladığı "pozitif ayrımcılık" projelerinden dolayı Başkan Köse’ye teşekkürlerini iletti.

12 MART GECE 22.30’A KADAR AÇIK OLACAK

Hava şartlarının uygun seyretmesi ve üreticilerin taleplerini değerlendiren Başkan Köse, pazarın süresinin uzatılması talimatını verdi. Yapılan planlamaya göre Kadın El Emeği Pazarı, 12 Mart Perşembe günü saat 22.30’a kadar faaliyetlerini sürdürecek.

Pazar, her gün 14.00-22.30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin